Nieuwsalert per mail ontvangen

Valentijnsdag tips voor op wintersport

Ieder jaar op 14 februari is het weer zover, namelijk Valentijnsdag. Menig Nederlander vindt deze dag een commerciële marketingstunt en slaat deze dag het liefste over. Toch denken wij dat iedereen het diep van binnen stiekem echt wel leuk vindt om iemands Valentijn te zijn en wat is er een betere locatie voor dan in de sneeuw? Om die reden geven wij in dit artikel een aantal hele interessante Valentijnsdag tips voor op wintersportvakantie.

Ben je met Valentijnsdag op wintersport en wil je wel iets leuks doen met of voor je geliefde? In sommige skigebieden pakken ze op deze toch wel speciale dag flink uit om de gasten een unieke speciale belevenis te geven. Hieronder hebben we een aantal originele ideeën voor een romantische Valentijnsdag op de piste voor je op een rijtje gezet!

Romantisch speed daten

Waar: Verbier, Zwitserland

Het idee dat een stoeltjeslift een goede plek is om te speed daten is de afgelopen jaren al opgepakt door diverse skigebieden. Het principe is vrij simpel… je stapt in de lift en je hebt gedurende de rit omhoog de tijd om elkaar te leren kennen (het kan natuurlijk vrij ongemakkelijk worden als je elkaar niet mag en dat dan de lift plotseling ivm een technische storing van een half uur blijft hangen, maar daar gaan we maar even niet van uit).

Slaat cupido toe, dan kan je samen de zonsondergang tegemoet skiën… of in ieder geval de berg af naar de kroeg om het ‘gesprek’ voort te zetten. Is er geen match? Dan ski je gewoon weer naar de instap van de lift voor de volgende poging. De singles die in Verbier aan dit avontuur deel willen nemen, kunnen zich vanaf 9.00 uur ‘s ochtends melden bij Les Ruinettes. Je krijgt dan een groene armband die duidelijk aangeeft dat je single en op zoek naar de ware liefde bent!

valentijnsdag wintersport

Het hart-vormige bos

Waar: Grossarl, Oostenrijk

Grossarl, een mooi, traditioneel dorpje in het bekende Gasteinertal in Salzburgerland, heeft een wel heel bijzondere attractie op de piste. Een klein stukje bos midden op de piste in de vorm van een perfect hart. Op de kaart tussen de pistes 3 en 5 in gelegen, is het de perfecte plek voor romantisch skiën met je geliefde.

Een romantisch ritje in de gondel

Waar: Les Gets, Frankrijk

Les Gets pakt met Valentijnsdag iets groter uit dan menig ander skigebied. ‘s Avonds (tussen 18.30 en 20.30 uur) worden de gondelcabines van de Mont Chéry romantisch en sfeervol aangekleed. Iedere keer dat je het liftstation passeert wordt er een aperitief of een appetizer geserveerd en dan is er natuurlijk nog als extra bonus het schitterende uitzicht over het dorp!

valentijnsdag wintersport

Marry me and ski for free

Omdat in Amerika natuurlijk altijd alles ‘bigger’ en ‘better’ is, komt het skigebied Loveland in Colorado met een wel heel bijzondere Valentijnsstunt. (trouwen of je huwelijksgeloften hernieuwen en een gratis liftpas krijgen)

Waar: Loveland, Colorado, USA

Marry me and ski for free!” zijn de woorden die iedere liefdesgek op een dag zou willen horen. Op de 24e jaarlijkse ‘Mountaintop’ in het skigebied Loveland in Colorado kan deze wens realiteit worden. Deelnemers van deze ‘massale bruiloft’ ontvangen twee liftpassen voor de prijs van één zodra ze zich voor het huwelijk registreren. Om het te vieren is er voor alle deelnemers een ‘Honeymoon Après-Ski Party’ geheel met bruidstaart, drankjes en een wedstrijd voor de best-geklede deelnemer georganiseerd.

Trouwen in de sneeuw

Ben je op 14 februari niet in één van bovengenoemde skigebieden?! No worries! De perfecte setting heb je op wintersport al, dus hoef je eigenlijk alleen nog maar voor het juiste gezelschap te zorgen…

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in