Nieuwsalert per mail ontvangen

VACATURES: 5 toffe banen tijdens het winterseizoen 2018-2019

Wintersportredacteur

Werken in de sneeuw, we dromen er allemaal van. Maar wat voor een baan kun je nu doen in een wintersportgebied? Wij hebben de vacatures op werkeninoostenrijk.nl voor jullie doorgespit om de leukste beroepen aan jullie te laten zien.

1. Medewerker ski testcentrum

Sta jij het liefst de hele dag in de sneeuw? Dan zijn er naast skileraar zijn ook nog andere opties. Als medewerker van een ski testcentrum kun je skiën op de nieuwste ski’s en het nieuwste materiaal. Van 5 januari t/m 9 februari worden de skitestweken voor TUI gehouden. Hierbij is het de bedoeling dat je uitleg geeft over de nieuwe materialen en dat je de klant kunt voorzien van de beste materialen voor elk weertype.

Vervolgens verzorg je een clinic voor maximaal 8 deelnemers en ga je op pad. Onderweg laat je ze het gebied zien en geeft tips en tricks waar nodig. Uiteraard ben je ondertussen ook bezig met het uittesten van het materiaal, wat je vervolgens weer door kunt geven aan de merken. Waar je hiervoor wel over moet beschikken is een Landes opleiding of Anwärter met minimaal 2/3 jaar leservaring. Lijkt deze toffe job je wat? Klik dan op onderstaande link.

Meer informatie

Skitest

2. Bediening medewerker après-ski bar

Ben jij niet zo handig op de ski’s, maar wel altijd in de après-ski te vinden? Misschien is bediening medewerker Après-ski bar dan wel wat voor jou. De job is parttime, dus buiten je werkuren om is er nog voldoende tijd om wat afdalingen te maken. Rond de lunch moet je echter wel aanwezig zijn, want deze bar fungeert rond deze tijd als plek om te lunchen. Daarna wordt het omgetoverd in een heuse après-ski bar, die direct aan de piste ligt. Dus je kan wel drukte verwachten in het hoofdseizoen. Zeker aan het einde van de middag stoppen veel skiërs om een verfrissend biertje, een Jägerbomb of een Schnaps bij je te bestellen. Je moet overigens wel 1-2 jaar ervaring achter de bar hebben, wil je hier je winter doorbrengen.

Meer informatie

3. Medewerker skiverhuur

Toch niet zo’n horecatijger, maar vind je contact met mensen wel leuk? Denk dan eens na over een baantje als medewerker bij de skiverhuur. Het betreft een full-time baan, maar hier krijg je veel voor terug. Je leert namelijk hoe je ski’s en snowboards moet onderhouden en verhuren. Daarnaast krijg je een gratis skipas en kun je gratis gebruik maken van de ski’s of snowboards die je verhuurt. Met het juiste advies kun jij de vakantie van de wintersporters goed van start laten gaan. Je moet wel al enige kennis hebben van ski- en snowboardmateriaal voordat je aan deze baan begint. Tevens moet je de talen Nederlands, Engels en Duits beheersen, zodat je iedereen te woord kunt staan. Lijkt dit je wat? Klik voor meer informatie op onderstaande link.

Meer informatie

 

4. Au-pair

Doe je niets liever dan de hele dag met kinderen werken? Dan is een baan als au-pair misschien we wat voor je. Vaak gaat deze baan in samenspraak met het gezin waar je komt te werken. Jij vangt hun kinderen op terwijl zij aan het werk zijn. Deze baan is parttime, dus er is nog genoeg tijd om door de week heen een aantal afdalingen te maken. De baan is overigens niet alleen voor het winterseizoen, maar tot 1 september 2019.

Meer informatie

au-pair in gerlos

5. Beveiliger

Sommige mensen die denken aan wintersport, denken automatisch aan après-ski. Klinkt beveiliging bij een après-skibar als muziek voor jou in de oren? Dan zou deze baan misschien wel wat voor jou kunnen zijn. Je draait het hele winterseizoen fulltime werkweken. Dit baantje kan je echter niet zomaar doen, je hebt namelijk wel de juiste papieren nodig om de bar gezellig en veilig te houden. Meer informatie vind je via onderstaande link.

Meer informatie

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in