Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skileraar worden in een bekend skigebied? Opgelet!

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Wil je aankomend seizoen werken in Gerlos, Hinterglemm, Sankt Anton of Sölden? Via Snowlife kun je in Nederland een sollicitatiegesprek voeren voor een plek in het team van 2024/2025 in Oostenrijk. Er zijn verschillende dagen waarop je dus nu al je baan kunt vastleggen!

Sollicitatiedagen van Snowlife

Populaire skischolen krijgen veel sollicitaties van nieuwe gecertificeerde skileraren voor de start van het nieuwe skiseizoen. Steeds meer skischolen kiezen ervoor om de nieuwe teamleden middels een sollicitatiegesprek te selecteren. Met Snowlife is dit nog makkelijker! De Oostenrijkse skischolen organiseren namelijk samen met het bedrijf speciale sollicitatiedagen in juni en juli. Op die manier kunnen de skischolen nieuwe skileraren selecteren die goed bij hen in het team voor skiseizoen 2024/2025 passen.

Snowlife heeft enkele data voor de sollicitatiegesprekken al gepland:

  • Gerlos: zaterdag 2 juni
  • Sankt Anton: zaterdag 15 juni, donderdag 27 juni en woensdag 31 juli
  • Sölden: dinsdag 25 juni
  • Hinterglemm: zondag 16 juni en zaterdag 31 augustus

Hoe gaat het sollicitatieproces?

Zodra je ingeschreven bent bij Snowlife voor de skilerarenopleiding, kun je op de sollicitatielijst geplaatst worden voor een van de bekende gebieden: Gerlos, Hinterglemm, Sankt Anton of Sölden. Zodra dit geregeld is, stuurt de skischool een uitnodiging voor een fysiek sollicitatiegesprek in Nederland. Tijdens het sollicitatiegesprek beoordeelt de skischool of je de juiste vaardigheden en persoonlijkheid bezit om bij hen skiles te kunnen geven. Na het gesprek krijg je binnen 1-2 weken een reactie met de definitieve beslissing. Lukt het bij de eerste poging niet? Dan helpt Snowlife verder in de zoektocht naar een andere skischool die beter past.

Wat wordt er verwacht?

Het sollicitatiegesprek (gewoon in Nederland dus) is bedoeld voor de skischolen om een duidelijk beeld te krijgen van de skileraar: wie je bent, waarom je skiles wilt geven en waarom je specifiek bij die skischool wilt werken. Dit zijn enkele van de belangrijkste aspecten waar een kandidaat op voorbereid moet zijn:

  • Persoonlijke Introductie: Vertel iets over jezelf. Wie ben jij, wat zijn je hobby’s, en waarom ben je geïnteresseerd in een carrière als skileraar?
  • Motivatie: Waarom wil je skiles geven? Wat trekt je aan in het lesgeven en in wintersport in het algemeen? Wat zijn je drijfveren en passie voor de sport?
  • Specifieke Voorkeuren: Waarom heb je gekozen voor juist deze skischool in Sankt Anton, Hinterglemm, Sölden of Gerlos? Wat weet je over de skischool en waarom denk je dat je daar goed zou passen?
  • Ervaring en Vaardigheden: Beschrijf je ski-ervaring en eventuele eerdere lesgeefervaring. Wat zijn je sterkste punten als skiër en als leraar? Heb je certificeringen of speciale trainingen gevolgd?
  • Taalvaardigheid: Bovenstaande punten moet je in het Duits kunnen uitleggen om je taalvaardigheid te toetsen.

Aanmelden!

Zie je dit wel zitten en wil jij aankomend seizoen werken in een van deze gebieden? Meld je dan op tijd aan bij Snowlife om de sollicitaties niet te missen. Heb je nog vragen over de skileraren opleiding, de snowboard opleiding of de duale opleiding? Neem dan contact met Snowlife op via +31-(0)73-2004138 of neem een kijkje op de website.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in