Nieuwsalert per mail ontvangen

Uitleg over grote lawine in Utah

Mega lawine UtahDat lawines levensgevaarlijk zijn is door de publiciteit van de afgelopen jaren wel duidelijk geworden. Na een lange zomer zitten de meeste wintersportfanaten al smachtend te wachten op de eerste vlokken sneeuw. Bij de eerste sneeuwbulk zie je dan ook veel waaghalzen de ongeprepareerde vlaktes betreden. Door dit enorme verlangen zien veel mensen de grote risico’s over het hoofd. De onderlaag is minimaal waardoor het risico’s voor lawines erg groot is. Dat de sneeuw in het voorseizoen gevoelig is voor lawines is een understatement. De video van het Lawine Centrum in Utah bewijst dit gevaar nog maar eens.

Er zijn veel gebieden waar het risico op lawines erg groot is in deze tijd van het seizoen. In het bijzonder de plekken waar vroeg in het seizoen veel sneeuw is gevallen gevolgd door een langdurig droge periode. De volgende video van het Lawine Centrum in Utah laat zien wat er kan gebeuren in deze risicovolle gebieden. De video begint met beelden van een reuze lawine met een enorme omvang.  Daarna wordt er uitgelegd hoe deze grote lawines worden veroorzaakt.lawine in Utah

In de video blijkt maar weer hoeveel sneeuw er in skigebieden als Utah kunnen vallen. Hierbij blijkt maar weer: Van de natuur zul je het nooit winnen.

Doe allemaal voorzicht en bekijk de onderstaande indrukwekkende video. 


 

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in