Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Uitdaging: rennen over de Streif tijdens de World Extreme Run Challenge

© WERC & eventbox.at

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Heb je altijd al eens van de legendarische Streif in Kitzbühel willen afdalen, maar durf je het niet op ski’s? Dan is dit je kans, want op de bekende skipiste wordt ook een bijzondere uitdaging in de periode zonder sneeuw gehouden. Ook dit jaar vindt de World Extreme Run Challenge plaats op de Streif. De derde editie van het event is op 14 oktober 2023.

World Extreme Run Challenge op de Streif

De World Extreme Run Challenge is bedacht door de voormalig extreem sporter Sepp Resnik. Wat de challenge inhoudt? De bekende skipiste Streif is bij de wedstrijd een hardlooproute. De deelnemers rennen omhoog én omlaag op de skipiste zoals deze er in de warmere maanden bij ligt. Daarbij wordt er niet gerend op onderhouden paden, de deelnemers moeten zelf hun weg omhoog en omlaag vinden over de alpenweide.

Feitjes over de race op de Streif

Tijdens de challenge rennen de deelnemers over alle bekende delen van de legendarische Streif. Zo rennen de hardlopers bijvoorbeeld heen en weer over de Mausefalle, de Hanhenkammstraße en de Brückenschuß, die je misschien wel kent van de Hahnenkamm-Rennen in de winter. Het start- en eindpunt is beneden in Kitzbühel.

  • Beginpunt: 762 meter
  • Hoogste punt: 1665 meter
  • Hoogtemeters in totaal : ongeveer 1800
  • Kilometer in totaal: 8,8

Zo ziet dat eruit:

Opbrengsten naar het goede doel

De wedstrijd is niet alleen een persoonlijke uitdaging voor de deelnemers, de opbrengsten gaan ook nog eens naar het goede doel. Elk jaar wordt er een ander doel gekozen. De doelen hebben allemaal één ding gemeen, het geld is voor stichtingen die jong talent helpen. Vorig jaar is er door Resnik € 4500,- overhandigd aan de scholenvereniging in Kitzbühel. Wil je op 14 oktober meedoen? Je kunt je nog inschrijven!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in