Nieuwsalert per mail ontvangen

Tweede Krokusweek wisselvallige weersomstandigheden

Het is nog flink zonnig in de Alpenlanden op dit moment, maar de voorspellingen geven aan dat aan de lange reeks zonneschijn vanaf morgen een einde gaat komen. Morgen komt er vanuit het zuidwesten sneeuw aan en moeten de noordoostelijke Alpen rekening gaan houden met een Südföhn.

De Alpen hebben de afgelopen 10 dagen droomdagen gekend. Elke dag stond in het teken van strak blauwe lucht en veel zonneschijn. De wintersporters die tijdens de eerste week van de Krokusvakantie in de Alpen waren hebben dan ook een droomvakantie gehad. De wintersporters die dit weekend naar de sneeuw vertrekken hebben waarschijnlijk iets minder geluk. Zij hoeven geen rekening te houden met dramatische weersomstandigheden, maar de zon moet plaats gaan maken voor af en toe sneeuwval en een wolkendek.

Vandaag genieten de wintersporters dan ook nog in volle teugen van het prachtige weer. De satellietbeelden laten zien dat Frankrijk voornamelijk te maken gaat krijgen met sneeuw de komende dagen. In de loop van vanavond gaat de eerste sneeuwval aankomen in de zuidwestelijke zijdes van Zwitserland, Italië en Frankrijk. Hierbij moet rekening gehouden worden met een halve meter verse sneeuw. Voor de wintersporters die morgen naar deze landen vertrekken moeten hier met het verkeer dan ook rekening gaan houden. Oostenrijk kan zich vanaf zondag gaan opmaken voor de sneeuwval. Dat is ook wel weer nodig, want de pistes kunnen wel weer verse sneeuw gebruiken. De temperatuur gaat naar beneden en tot woensdag kan er plaatselijk circa 50 cm sneeuw vallen.

Er moet dus rekening gehouden worden met wisselvallig weer. Een week waar alle weersomstandigheden bij elkaar gaan komen. De zon laat zich af en toe en de sneeuwwolken gaan weer een feit worden. Fijne vakantie en doe voorzichtig!

Bron: Alpenweerman

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in