Nieuwsalert per mail ontvangen

Tweede Krokusweek een sneeuwrijk weekje

Sneeuw, mist en temperaturen die constant schommelen. Deze drie variabelen wisselen elkaar af in de tweede week van de Krokusvakantie. Omstandigheden die niet altijd ideaal zijn, maar wel het echte wintersportgevoel geven. Daarnaast kunnen de pistes een vers laagje sneeuw goed gebruiken dus het is kiezen of delen.

Gisteren gaven wij al aan dat de Oostenrijkse skigebieden vanaf vanavond kunnen gaan rekenen op een kleine sneeuwdump. Vooral het Zillertal gaat aan kop met ruim 60 cm sneeuwval in de komende week. Op dit moment moeten de lagergelegen skigebieden even door de zure appel heenbijten, want op dit moment regent het zelfs op een hoogte van 2.000 meter. Daarnaast liggen de wolken erg laag waardoor de wintersporters nu te maken hebben met slechte omstandigheden. 

De komende dagen gaat er gelukkig verandering inkomen. Hierbij doelen wij vooral op de vorstgrens. Deze gaat aanzienlijk dalen waardoor er zelfs in de dalen rekening gehouden kan worden met sneeuwval. Eindelijk worden de groene weides weer omgetoverd tot prachtige witte sneeuwvlaktes. Hoelang deze wit blijven is nog even de vraag, maar laten we van het positieve uitgaan. Gelukkig verandert de regenval in sneeuw en gaan de bomen weer voorzien worden van een laagje sneeuw. Dat is toch hetgeen waarvoor de wintersporters op wintersportvakantie gaan. We willen sneeuw!

De onderstaande weersvoorspelling van Snowplaza.nl geeft een duidelijk beeld van het weer deze week. Het skigebied dat wij hieronder uitgelicht hebben is het lagergelegen Westendorf.

Screen Shot 2016-02-29 at 10.08.30

 Zoals je kunt zien gaan de wintersporters deze week weinig zon zien. Je kunt er lang van blijven balen of gewoon genieten van de verse sneeuw. Oranje glazen mee en gaan met die banaan!

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in