Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie.nl

Twee Nederlanders overleden in lawine in Sölden

Wintersportredacteur

In Sölden zijn vanmiddag twee personen in een lawine terechtgekomen. Ze zijn ondertussen uit de lawine gehaald en hebben het niet overleefd. Het gaat hierbij om twee Nederlanders.

Het voorval vond plaats buiten de piste. De twee wintersporters werden snel gevonden, maar konden niet levend uit de sneeuw vandaan gehaald worden. De mannen waren met z’n drieën op pad, meldt de Oostenrijkse politie in een persbericht.

Drie Nederlanders buiten de piste

Tegen 12.00u vanochtend waren de drie Nederlanders van 33, 39 en 54 buiten de piste op pad. Ze droegen een lawineset en -airbag, toen ze op de Rettenbachferner verrast werden door de lawine. Het voorval gebeurde op 2.900 meter hoogte op een circa 35 graden steile helling. De lawine van 50 meter breed nam de twee jongste wintersporters zo’n 200 meter mee naar beneden. Zij raakten 2,5 en 3,5 meter diep bedolven onder de sneeuw. De derde wintersporter kon de lawine ontvluchten.

Hulp te laat

De bergredding, pisteredding, politie en helikopters rukten uit. De reddingsdiensten konden de personen snel lokaliseren, maar voor hen kwam de hulp te laat. Een van de twee zou volgens de bergredding zijn lawine-airbag hebben gebruikt, maar dat mocht niet baten.

Veel Nederlanders in Sölden

Op dit moment is De Winteropening gaande in Sölden. Dit Nederlandse event trekt veel Nederlandse wintersporters naar het skigebied. Ook wij zijn er met een team aanwezig, maar hebben niets gemerkt van de lawine en de reddingsactie. Ondertussen wordt er steeds meer duidelijk. We wensen de nabestaanden heel veel sterkte.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in