Nieuwsalert per mail ontvangen

Troy Podmilsak: 12 jaar oud en zo ontzettend goed

Herinner je nog hoe jij op de latten stond toen je twaalf was? De een begon net met skiën, de ander draaide al lang parallel bochtjes en racete tussen de bomen door. Maar wat Troy Podmilsak doet op z’n twaalfde, dat deed je zeker niet. Dit supertalent draaide al op z’n tiende dubbele salto’s.

Supertalent

Troy Podmilsak werd in 2004 geboren in Virginia en skiet vanaf jonge leeftijd in Park Mountain. Althans, dat is z’n thuisbasis. Hij skiet namelijk over de hele wereld in wedstrijden en om te trainen. Een jaar geleden was hij de jongste skiër ooit die een ‘triple cork’ deed en sindsdien heeft hij nog een seizoen de kans gehad om te trainen. Wij zouden zomaar nog wel eens heel veel van hem kunnen horen in de toekomst.

Seizoensedit

De onderstaande video is de seizoensedit van Troy van vorig jaar en die is bizar. Natuurlijk zijn er skiërs die nog vettere trucs doen, maar besef je wel even dat deze jongen pas twaalf is. Bizar!

Nederlandse sponsor

Wat de goed oplettende kijker ook heeft gezien is dat Troy een Nederlandse sponsor heeft. Troy is namelijk teamrider van het handschoenenmerk Grep Gloves en dat komt uit Nederland. We schreven er vorig jaar een artikel over.

Nederlanders starten eigen skihandschoenenmerk

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in