Nieuwsalert per mail ontvangen

Nederlanders starten eigen skihandschoenenmerk

Als je een aan Nederlandse startup denkt, denk je niet direct aan een skihandschoenenmerk. Toch hebben onlangs twee Nederlanders de stap gezet om zich op de markt voor skihandschoenen te begeven. Hun merk: GREP Gloves. Wij spraken met de oprichters.

Vertel, wie zijn jullie?
“Wij zijn Piet Groeneveld en Eduard Hettema (23 jaar), beide student en fanatieke freeskiërs. We wonen in de Nuenen en Helmond en zijn beide geboren in Eindhoven. We kennen elkaar van de middelbare school.”

Hoe zijn jullie van start gegaan met GREP Gloves?
“We gaan ieder jaar een paar keer samen skiën en afgelopen jaar kwamen we in Oostenrijk op het idee een handschoen te ontwikkelen voor free skiërs en snowboarders. Hieruit zijn wij samen verder gaan werken aan het opzetten van een handschoenenmerk waarbij de focus ligt op grip, comfort en stijl.

Sinds begin oktober is onze webshop online: www.grepgloves.com. Hierin is nu ons eerste product te koop: the Camo Chief mitten. Dit is een want met een camo print aan de buitenzijde en op de duim, verkrijgbaar in 5 verschillende kleuren.

Ook zijn we een jaar geleden een Instagram account gestart, welke inmiddels meer dan 30.000 volgers heeft. Hierdoor konden we bij de lancering van onze website meteen een grote groep skiërs bereiken. Deze pagina zijn wij overigens gestart met het idee om in contact te komen met andere skiërs en fotografen. Met een aantal van deze mensen werken we nu samen aan het bedrijf.”

15259240_1684268798531622_4220740301529148003_o
Wat willen jullie in de komende jaren bereiken?
“Zoveel mogelijk naamsbekendheid creëren door middel van samenwerkingen met verschillende skiërs en ski kanalen. Via ski events willen we onze doelgroep in contact laten komen met onze producten, het is onze droom om Europa door te reizen en onze producten te promoten. Verder gaan we ons assortiment uitbreiden met handschoenen (met vingers) en kledingstukken.
Wat maakt jullie product uniek?
“Iedere handschoen heeft een unieke print. Hierdoor zal je dus nooit precies hetzelfde design hebben mocht je twee paar bestellen. De want heeft aan de binnenkant een speciaal ontworpen grip waarbij we gebruik maken van siliconen bedrukking. De wanten zijn erg warm door de 30 gram isolatie. De palm en shell zijn waterafstotend door de PU coating. De wanten zijn zeer comfortabel dit komt o.a. door de elastieken cuffs en de zachte binnen voering.”

Mannen, heel veel succes de komende jaren!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in