Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Aigal Studio

Trendy eten in Frankrijk: 5 tips

Wintersportredacteur

Wintersport en lekker eten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Al voor we op de plaats van bestemming zijn, weten we wat we de volgende dag tijdens de lunch of bij het avondeten gaan eten. Kies je voor een lekkere hamburger, of ga je toch juist voor die echte Franse raclette? Vaak kiezen we voor de ‘standaard’ gerechten, maar er zijn ook genoeg mogelijkheden om je lunch of diner naar een hoger niveau te tillen! Hieronder geven we je 5 tips.

1. Sushi Fumi in La Clusaz

Bij Sushi Fumi vind je een Japans-Savoyse fusionkeuken. Alleen al de naam ‘fusionkeuken’ klinkt heel indrukwekkend. Dit restaurant serveert een combinatie van de lokale Savoyse specialiteiten en Japanse sushi. Zo kun je hier bijvoorbeeld sushi met beaufort, noten en bosbessen bestellen of met paprika, geitenkaas en tijm. En nu zul je vast denken dat een lunch hier net zo duur is als een hele week wintersport in Frankrijk, maar dat valt gelukkig mee! Je kunt hier lunchen voor €11,90. Goedkoper dan in de meeste restaurants dus.

2. Fonduen in een gondel

Nadat het vorig jaar een groot succes bleek te zijn, heeft Méribel ook dit jaar besloten om door te gaan met telefondue. Hierbij kun je fonduen in een gondel in het skigebied. Je avond begint met een aperitiefje in een iglo, gevolgd door een lekker soepje in de soepbar. Daarna is het tijd om de hoogte op te zoeken en stap je in de lift omhoog. Onderweg geniet je van fondue, charcuterie, witte wijn en niet te vergeten: het prachtige uitzicht op 2500 meter hoogte!

TIP: lees hier hoe je op een andere manier kunt après-skiën!

3. Sandwich met Reblochon bij L’Esperluette

Een sandwich met wat bij waar? Bij L’Esperluette in Le Grand-Bornand geniet je van goede muziek, gezelligheid en overheerlijke sandwiches. Deze pop-upbar weet de standaard sandwiches letterlijk en figuurlijk naar een hoger niveau te tillen. De sandwichbar ligt midden in het skigebied van Le Grand-Bornand, ideaal voor een lekkere lunch of een hapje na het skiën. Naast L’Esperluette vind je kunstproject Grandborama, waardoor het hele terrein een charmant tintje heeft gekregen.

4. Hamburgers bij Bar King Mad

Bar en restaurant Bar King Mad is bij uitstek hét burgeradres in Les Arcs 1800 en omgeving. Dit restaurant is het resultaat van twee snowboarders die hun liefde voor bergsport, muziek en lekker eten combineerden. De kaart is klein, maar uniek. Je hebt keuze uit negen verschillende burgers die allemaal bereid zijn volgens de unieke recepten van Bar King Mad. Het is een flinke maaltijd, dus zorg dat je genoeg ruimte hebt in je maag!

5. Bierbrouwerij Solerey Brew Pub in Les Houches

De hierboven genoemde restaurants staan vooral bekend om het lekkere eten. Bij de Solerey Brew Pub draait het vooral om bier. Deze ambachtelijke microbrouwerij is een absolute must om te bezoeken als je een bierliefhebber bent. Je vindt hier verschillende speciaalbieren die volgens eigen recept zijn gebrouwen met gletsjerwater uit het Mont-Blancmassief. En aangezien drinken op een lege maag een slecht idee is, kun je hier ook verschillende lokale vlees- en vegetarische specialiteiten proeven.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in