Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Tradities Oud en Nieuw in Oostenrijk

Wintersportredacteur

Veel wintersporters die de tweede week van de kerstvakantie op wintersport gaan zijn ook met oud en nieuw in de bergen. Veel mensen zitten liever thuis met vrienden en familie, maar oud en nieuw in de bergen is zeker een aanrader. Veel wintersportgebieden organiseren spectaculaire vuurwerk shows rond de jaarwisseling. Vuurwerk wordt in heel Europa afgestoken, maar wordt er meer siervuurwerk gebruik of is knalvuurwerk een hype? Zijn er andere tradities in Oostenrijk tijdens de jaarwisseling in vergelijking met Nederland? In dit artikel gaan we dieper in op het onderwerp:
Oud en Nieuw vieren in Oostenrijk!

Vuurwerk:

Opvallend is dat in Oostenrijk vuurwerk in de meest varierende winkels te koop is. Bij de slager, supermarkt, buurtwinkel, bakker en nog veel meer winkels wordt het vuurwerk aangeboden. Op oudjaarsdag hoor je in het hele dal overal vuurwerk afgestoken worden. Siervuurwerk wordt daar meer gekocht dan knalvuurwerk. Dit komt voornamelijk doordat een vuurpijl in het berglandschap ontzettend mooi oplicht. Als het helder weer is en er een mooie maan te zien is kun je tot heel ver in de bergen de vuurpijlen de lucht in zien gaan. In Oostenrijk mag 31 december de hele dag vuurwerk afgestoken worden.

Restaurants:

In vergelijking met Nederland zijn de restaurants met Oud en Nieuw druk bezet in Oostenrijk. Wil je dus uit eten met je familie en vrienden zorg er dan voor dat je gereserveerd hebt. Tijdens de kerstdagen zijn de restaurants vaak rustiger dan met Oud en Nieuw. Opvallend, maar dit zijn nou eenmaal tradities in Oostenrijk.

Café:

De plaatselijke bevolking komt rond middernacht met zijn allen naar de plaatselijke kroeg in het dorp. Dit zijn altijd erg gezellige feestjes waar de drank rijkelijk zal vloeien. Bij het aftellen gaat iedereen naar buiten en wordt het vuurwerk allemaal tegelijk afgestoken.

Schansspringen:

Zoals je ongetwijfeld zult weten zijn er de traditionele schansspring wedstrijden in Oberstdorp, Garmisch-Partenkirchen, Innsbruck en Bischofshofen.

Innsbruck:

Een spectaculaire show wordt hier voor 30.000 mensen georganiseerd. Het begint om 18.00 uur en zal tot 1.30 uur duren in het nieuwe jaar. Spectaculaire show met dansers en zangers. Om twaalf uur wenst iedereen elkaar een gelukkig nieuwjaar (Glücklich Neujahr).

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in