Nieuwsalert per mail ontvangen

Tirol 9 minuten in beeld in film James Bond

De nieuwste James Bond film SPECTRE is afgelopen week in veel landen in première gegaan. Voor Tirol een spannend moment, want dan zou eindelijk duidelijk worden hoe lang de prachtige pistes en landschappen van de gebieden in Tirol in de film verwerkt zijn. Het eindresultaat is boven verwachting, want de provincie is in totaal negen minuten in beeld. 

De James Bond films zijn klassiekers en worden wereldwijd in veel bioscopen uitgezonden. De drie plaatsen Altaussee, Sölden en Obertilliach (Osttirol) hebben van deze populariteit mogen profiteren, want de landschappen zijn in meerdere scenes verwerkt. Naar verwachting een verrijking voor de gebieden, want zij verwachten hiermee een stuk meer toeristen te trekken deze winter.

Vorige week publiceerden wij een artikel waarin duidelijk werd dat de mediawaarde van de nieuwe James Bond film geschat wordt op € 100.000.000,-. Zo schreven er meer dan 2.000 print- en online media over de productie in Tirol die samen een bereik hebben rond de 2,8 miljard. Tirol heeft zelf ook een campagne opgezet ter waarde van € 800.000,- waarbij veel gebruik gemaakt wordt van speciaal ontworpen posters, online banners en overige media uitingen gericht op de James Bond film.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in