Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

TIP: Plezier met paarden in Wald-Königsleiten

Wintersportredacteur

Liefhebbers van paarden kunnen ook op wintersport met de dieren in aanraking komen. De tip van vandaag: paardrijden of met de arreslee in de sneeuw. Twee unieke ervaringen die je niet meer vergeet.

Veel wintersporters gaan enkel op wintersport om te skiën of snowboarden. Daarnaast wordt er vaak nog het glas geheven in de après-ski en gerodeld, maar daar houdt het wel bij op als het om andere activiteiten gaat. Zonde, want in de skigebieden is vaak veel meer te beleven. De afgelopen jaren heb ik voor video-opnames zelf veel alternatieve activiteiten mogen doen en ik kan dan ook iedereen aanraden om eens iets te doen ‘naast de piste’. In Wald-Königsleiten heb je ontzettend leuke activiteiten en twee daarvan kan ik persoonlijk erg aanraden.

Arrenslee

Als je denkt aan een romantisch uitje in de sneeuw kun je bijna niet anders dan hieraan denken: in een arrenslee door de wonderschone besneeuwde natuur gaan. Zelf heb ik het al een paar keer mogen doen zonder geliefde. Dan is het misschien niet zo romantisch, maar het is toch een leuke ervaring. In Wald kun je in de paardenkoets stappen om door het prachtige dal te rijden. Een korte impressie zie je in de video hieronder.

Mocht je zelf eens in de koets willen stappen, neem dan contact op met een van de twee families die dat aanbieden.

Familie Quehenberger Wald im Pinzgau
Plenkenhof
Tel. 0043/(0)664 6351 798
E-Mail: [email protected]

Bauernhof Kreidl Wald im Pinzgau
Trattenbach 30, 5741 Neukirchen am Großvenediger
Tel. 0043/(0)664 5347960
E-Mail: [email protected]

Paardrijden

Wil je nu iets actievers ondernemen met paarden in de sneeuw, dan kun je er ook voor kiezen om zelf te gaan paardrijden. Geoefende ruiters kunnen er terecht voor de mooiste tochten. Onder begeleiding kom je met de dieren op plekken waar je normaal gesproken niet zo snel zou komen. Ben je nog niet bekend met paardrijden, dan kun je in de sneeuw voor de eerste keer in aanraking komen met de sport.

Familie Kreidl in Wald im Pinzgau,
Tel. 0043/(0)6565/6369.

Wald-Königsleiten

De gemeente Wald-Königsleiten is een fijne wintersportbestemming en vormt samen met Gerlos, Krimml en Zell am Ziller de Zillertal Arena. Het bergdorp Königsleiten ligt op 1.600 meter in het grootste skigebied van het Zillertal. Het is een echt chaletdorp met veel ski-in, ski-out mogelijkheden. Het rustigere Wald ligt aan de voet van de Hohe Tauern en is een hotspot voor langlaufers. Met de skibus kom je gemakkelijk richting de Zillertal Arena en ook met de auto over de Gerlospas ben je er zo.

Meer info over Wald-Königsleiten

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in