Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Tignes opent skigebied eerder vanwege sneeuwval

Webcam Tignes

Wintersportredacteur

De sneeuwval van de afgelopen en komende dagen heeft Tignes doen besluiten het skigebied eerder te openen. Vanaf aanstaande vrijdag kan er al geskied worden. Dat is een week eerder dan gepland.

Week eerder open

De opening in Tignes stond gepland voor volgende week zaterdag 26 november. Dat weekend staat een feestelijke opening gepland onder de originele naam ‘Grand Opening’. De huidige sneeuwcondities laten het echter toe om kleinschalig een week eerder te openen. Goed nieuws dus voor iedereen die graag z’n bochten draait in het gebied.

Gletsjerpiste geopend

Wil je een lekker tochtje skiën in Tignes, juich dan nog maar niet al te hard. Vanaf vrijdag is namelijk enkel de rode gletsjerpiste open. Dat betekent dat je 450 meter hoogteverschil naar beneden kunt skiën. Leuk natuurlijk, maar voor meer kilometers piste kun je bijvoorbeeld beter naar Sölden, waar veel meer open is. De voortijdige opening is dus voornamelijk interessant voor bergsportprofessionals en skiteams.

Tignes Le Lac op 2100 meter krijgt al een winters aanblik (webcambeeld van vandaag)

Meer pistes binnenkort open

De weersvoorspellingen zijn positief voor de wintersport, wat betekent dat de temperaturen op de berg in Tignes omlaag gaan en er ook nog eens wat sneeuw valt. Het skigebied bekijkt de komende tijd daarom dagelijks of er niet meer pistes geopend kunnen worden. Verwacht wordt dat er op 26 november meer pistes geskied kunnen worden.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in