Nieuwsalert per mail ontvangen

Telemarken is zeker nog van deze tijd

Eind 18e eeuw was telemarken in Noorwegen dé manier om je te verplaatsen op de latten. De techniek met de vrij hiel werd echter een stuk minder populair nadat in de 19e eeuw de alpine skitechnieken werden geïntroduceerd. Toch zie je nog af en toe iemand telemarken op de piste. Waarom? Omdat het zeker nog van deze tijd is.

In Noorwegen is de sport nooit weggeweest, maar de Nederlanders die de sport beoefenen zijn bij wijze van spreken op één hand te tellen. Zonde, want het is een prachtige vrije sport. De vrij hak biedt ontzettend veel mogelijkheden als je ze weet te benutten. Het kost even tijd om aan de techniek te wennen, maar als je het door hebt is de ervaring geweldig.

Om je een kleine indruk te geven van wat er allemaal mogelijk is als telemarken raden we je aan om naar de bovenstaande video van de Fransman Andy Parisod te kijken of naar de video hieronder. Telemarken is zeker niet van vroeger!

Ben je al jaren aan het skiën en/of snowboarden en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Informeer dan eens naar de mogelijkheden bij de Stichting Telemark Nederland.

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in