Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

TE KOOP: verlaten horrorskigebied ‘Tyrol’

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Altijd al je eigen skigebied willen hebben? Dan is dit je kans! Het verlaten skigebied ‘Tyrol’ staat nu te koop en voor zo’n vijf miljoen dollar kan het van jou zijn. Eén dingetje: het skigebied is al sinds 1981 gesloten en ligt er ietwat horrorachtig bij.

Verlaten skigebied in de verkoop

Het skigebied Tyrol ligt in Jackson, New Hampshire in de Verenigde Staten en staat nu te koop. Het bijna 84 hectare grote terrein is al ruim veertig jaar verlaten en tracks zijn nauwelijks nog te herkennen. Wel staan er nog drie gebouwen: een chalet in Zwitserse stijl, een pension waar vroeger de skischool in gevestigd was en het onderhoudsgebouw van het skigebied. Tyrol is ooit in 1965 geopend, maar al in de jaren ’70 kwamen er financiële problemen en in 1981 was het hele feest voorgoed voorbij. Dit was grotendeels te danken aan de slechte bereikbaarheid, het gebrek aan sneeuw(voorzieningen) en lokale concurrentie.

Lees ook: TE KOOP: bizar mooi optrekje bij skigebied ‘niet ver van New York’

Een wintersportbestemming met geschiedenis

Na het sluiten in 1981 is het skigebied verkocht. De nieuwe eigenaar heeft er opnieuw leven ingeblazen, maar niet voor de wintersport: hij gebruikte het skigebied om zijn drugsbusiness te verbergen. Na een paar jaar kwam het uit en was ook dat feest over. Tyrol lag er opnieuw verlaten bij, tot op heden. Nu staat het Amerikaanse skigebied te koop en voor zo’n 5-10 miljoen dollar kun je de verloren wintersportbestemming overnemen. Iets voor jou? 😉

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in