Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Pixabay

Steeds meer gletsjers verlengen skiseizoen of maken start zomerskiseizoen bekend

Wintersportredacteur

We hebben er een van de meest bijzondere winters ooit opzitten en dat bedoelen we helaas niet in de positieve zin. Vanwege de coronamaatregelen moesten de meeste skigebieden gesloten blijven en was skiën voor veel mensen onmogelijk. Nu her en der de eerste versoepelingen bekend zijn gemaakt, maken we langzaamaan weer plannen voor de zomer. Heb jij het skiën ontzettend gemist? Misschien behoort een zomers tripje naar de sneeuw voor jou wel tot de mogelijkheden!

Half april kondigden een aantal Franse gletsjers de start van het zomerskiseizoen aan en inmiddels volgen steeds meer gletsjergebieden dit voorbeeld. En daar blijft het niet bij. Er zijn ook meerdere gletsjerskigebieden die het seizoen verlengen.

Langer skiseizoen

Zoals je vorige week al kon lezen, heeft de Stubaier gletsjer het skiseizoen verlengd. Tot en met 16 mei is skiën hier nog mogelijk, maar wel alleen in de weekenden. Helaas hebben wij daar voorlopig nog niks aan, maar wie weet besluiten ze uiteindelijk nog wel langer open te blijven. Meer kans heb je op skiën op de Kitzsteinhorn in Kaprun. Het skiseizoen van het gletsjerskigebied is verlengd tot 24 juli. De Pitztaler Gletscher blijft open tot 6 juni en ook in het Zwitserse Crans Montana is skiën tot die datum mogelijk.

Start seizoen aangekondigd

De gletsjer bij Zermatt en de Hintertuxer Gletscher zijn normaal gesproken het hele jaar door geopend. Zelfs in de zomermaanden kun je hier skiën. Maar er zijn meer gletsjerskigebieden waar zomerskiën mogelijk is. Niet alleen in de Alpen, maar ook daar buiten. Bijvoorbeeld in Noorwegen. De volgende data zijn inmiddels bekendgemaakt:

  • Tignes (Frankrijk): 19 juni tot 1 augustus
  • Val d’Isère (Frankrijk): 12 juni tot 11 juli
  • Les 2 Alpes (Frankrijk): 29 mei *
  • Mölltaler Gletscher (Oostenrijk): 22 mei open
  • Kaunertaler Gletscher (Oostenrijk): 15 mei open
  • Fonna Glacier Ski Resort (Noorwegen): 14 mei open
  • Galdhøppiggen Sommerskisenter (Noorwegen): 13 mei open
  • Saas-Fee (Zwitserland): zomerseizoen van 17 juni tot 31 oktober
  • Schnalstaler Gletsjer (Italië): 12 juni open

* Uiteraard onder voorbehoud van eventuele maatregelen vanuit de regering.

priority_high

BELANGRIJK

LET OP: Voor actuele informatie over het coronavirus bezoek je de website van het RIVM. Wij berichten over het nieuws uit de wintersportlanden, maar geven geen advies.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in