Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Franse gletsjers kondigen start zomerskiseizoen aan

Wintersportredacteur

Frankrijk kijkt terug op een bizarre winter. Een aantal gletsjers is vlak na de zomer even open geweest, maar verder heeft er geen lift gedraaid. Ondanks dat het land nog steeds in zware lockdown is, kijken de gletsjerskigebieden Tignes, Val d’Isère en Les 2 Alpes hoopvol naar de toekomst. Alle drie hebben inmiddels de start van het zomerskiseizoen aangekondigd.

Hopelijk krijgt Frankrijk het coronaviurs weer een beetje onder controle, zodat de regering de regels weer iets kan versoepelen. Als dit het geval is, kan er in juni weer geskied worden op de gletsjers.

Geen winterseizoen

Heel even konden Tignes en Les 2 Alpes de liften en pistes openen, om deze vervolgens in november voor de rest van de winter weer te moeten sluiten. Vanwege het hoge besmettingsaantal kondigde de Franse regering eind oktober een nieuwe lockdown af. Die zou in eerste instantie tot 1 december 2020 duren, maar helaas werd de lockdown keer op keer verlengd. Alle faciliteiten in de skigebieden moesten gesloten blijven en uiteindelijk was alleen wandelen, rodelen en toerskiën toegestaan.

Uit het recent gepubliceerde rapport van Laurent Vanat is gebleken dat de Franse winter van 2019/2020 de slechtste is sinds 20 jaar. Die van 2020/2021 zal helemaal een ‘totale catastrofe‘ zijn…

Hoop op de zomer

Ondanks alle tegenslagen houden de gletsjerskigebieden hoop op de toekomst. Alles is nog onzeker, maar toch hebben Tignes, Val d’Isère en Les 2 Alpes de startdatum van het zomerskiseizoen aangekondigd. Nu maar hopen dat die door kan gaan én dat wij ook die kant weer op mogen. De volgende data zijn nu bekendgemaakt:

priority_high

BELANGRIJK

LET OP: Voor actuele informatie over het coronavirus bezoek je de website van het RIVM. Wij berichten over het nieuws uit de wintersportlanden, maar geven geen advies.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in