Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Mölltaler Gletscher

Mölltaler Gletscher opent skigebied eind mei

Wintersportredacteur

Heb je deze winter het skiën ook zo ontzettend gemist en kun je niet wachten om weer in de sneeuw te staan? Dan hebben we goed nieuws voor je, want de Mölltaler Gletscher opent z’n deuren weer voor wintersporters. Vanaf 22 mei kan er weer geskied worden.

Reactie op versoepelingen

Het skigebied is dit seizoen met kerst open geweest, maar besloot vanwege de coronamaatregelen weer dicht te gaan vanaf 27 december. Met de aankomende opening wordt gereageerd op de aangekondigde versoepelingen vanuit de Oostenrijkse regering. Op 19 mei mogen hotels en restaurants weer open en zijn buitenlanders – onder voorwaarden – weer welkom in het land. Dus hopelijk kun jij dan deze zomer ook weer je bochten draaien op de gletsjer.

Meer dan drie meter sneeuw

De Mölltaler Gletscher is de enige gletsjer in Karinthië. De gletsjer is niet alleen zeer populair bij toeristen, maar ook bij skiclubs en topsporters. Op dit moment ligt er nog meer dan drie meter sneeuw op de pistes. Vanaf 22 mei kan er dus weer geskied worden, maar ook weer genoten worden van een kopje koffie of een heerlijke Kaiserschmarrn op het terras van het panoramarestaurant Eissee. Bovendien behoort ook een wandeling tot de mogelijkheden.

Dit zomerseizoen zijn de Mölltaler Gletscher Express, de Gondelbahn Eissee, de stoeltjeslift Gletscher Jet en de stoeltjeslift 3000er geopend voor wintersporters. Met wie wil jij die kant op?

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in