Nieuwsalert per mail ontvangen

Statistieken: Meer skiers en minder gewonden

gewonden skien snowboardenOndanks dat er meer skiers zijn afgekomen op de skigebieden zijn er nog nooit zo weinig slachtoffers gemeld bij de EHBO posten en ziekenhuizen. De grote hoeveelheid sneeuw van vorig jaar heeft er  voor gezorgd dat er het aantal skidagen in de Alpen landen fors gestegen is. Ondanks dit gegeven zijn het aantal ongevallen nog nooit zo laag geweest.

Al vroeg in het seizoen kon er geskied worden in de Alpen. De sneeuwval heeft lang doorgezet waardoor het aantal skidagen gestegen is. Met 18 procent stijging is Duitsland koploper met het aantal wintersportdagen. Gevolgd door Oostenrijk (11,9%) en Zwitserland (4,7%).  Dit is gebleken uit onderzoek van het ASU. Grote groepen wintersportvrienden kozen er  vorig jaar voor om de besneeuwde Alpen op te zoeken. Slechts 0,84 van de 1.000 skiers moesten afgevoerd worden naar het ziekenhuis met verwondingen.

Het jaarlijkse onderzoek wordt sinds het seizoen 1979-1980 uitgevoerd en sindsdien is het aantal ongevallen gedaald met 58 procent. Maar het feit blijft: “Ongelukken op de pistes zijn onvermijdelijk”.  Een positieve trend is dat ongevallen met hoofdletsel is gedaald met 1,5 procent. Hieruit blijkt maar weer dat het dragen van skihelmen effect heeft.

Bron: ASU

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in