Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Spring Blanc in Ischgl: skiën, events en optredens van wereldsterren

© Tourismusverband Paznaun - Ischgl

Wintersportredacteur

Wintersporten in april 2023? Dat kan heel goed, het winterseizoen is zeker nog niet over! Tijdens Spring Blanc kun je nog heerlijk wintersporten in Ischgl. Van 30 maart 2023 tot 1 mei 2023 kun je de lente in de sneeuw beleven. Wat Spring Blanc allemaal inhoudt? Dat vertellen we je in dit blog!

Spring Blanc in Ischgl

Van wintersport tot culinaire hoogtepunten en muzikale hoogstandjes, in april is het een en al feest in Ischgl. Je kunt nog heerlijk wintersporten zo laat in het winterseizoen op de pistes van de Silvretta Arena, omdat dit skigebied erg hooggelegen is. Ongeveer 90% van alle pistes liggen boven de 2000 meter, dus witte pistes gegarandeerd. Daarnaast staat de zon in de lente alweer hoog aan de hemel en kun je dus wintersporten met top omstandigheden. De temperatuur is aangenaam en vergeet zeker je zonnebril niet mee te nemen!

Wat er allemaal te doen is?

Tijdens Spring Blanc worden er nog drie Top of the Mountain Concerten gehouden. De drie wereldsterren die gaan optreden zijn al aangekondigd. Tijdens deze concerten bovenin de bergen wordt heel Ischgl op zijn kop gezet. Het is elk jaar weer een groot feest! Naast luisteren naar veel muziek kun je tijdens deze feestmaand ook genieten van heerlijk eten en rodelen. Dat klinkt toch perfect?

EventDatumWat?
Top of the Mountain Spring Concert30 maart 2023Het openingsconcert eind maart is met de Britse singer-songwriter George Ezra. Een bijzonder event bovenop de Idalp. Lees hier meer over dit concert!
Top of the Mountain Easter Concert9 april 2023Een andere editie van Top of the Mountain is het concert met Pasen. De Duitse rapper Sido zal dan optreden! Naast klassiekers gaat hij ook verschillende nieuwe nummers zingen. Lees meer over het debuut van de Duitse rapper!
Sundowner14 en 21 april 2023Op twee verschillende momenten kun je op 2624 meter hoogte genieten van een prachtige zonsondergang tijdens Spring Blanc. Denk daarbij aan ligstoelen, cocktails, een dj en heerlijk eten.
Grenzenlos Kulinarisch16 april 2023Een ander culinair event is het Grenzenlos Kulinarisch bovenop de Flimjoch. Hier kun je ontspannen en genieten van heerlijk eten en regionale muziek.
Lentesneeuwfestival23 april 2023De 33ste editie van het lentesneeuwfestival vindt dit jaar eind april plaats. Op de Alp Trida in de Silvretta Ski Arena Samnaun/Ischgl komt de Zwitserse rockband Gotthard optreden.
Top of the Mountain Closing Concert30 april 2023Om het winterseizoen af te sluiten staat er een optreden van de Italiaan Eros Ramazzotti op de planning. Zijn hits zoals ‘Cose della vita’ en ‘Adesso tu’ passen perfect in Spring Blanc. Lees hier meer informatie over deze editie van de bekende concerten!
Dine Around30 maart tot 1 mei 2023De hele lente kun je dineren in negen verschillende restaurants in Ischgl op een heel bijzondere manier. In samenwerking met Laurent Perrier kun je tijdens deze periode genieten van speciale culinaire arrangementen.

Zo gaat het eraan toe tijdens Spring Blanc

Collega Miranda heeft vorige lente dit zonnige evenement zelf bezocht! Ze heeft heerlijk genoten in de zon, van de pistes en de verschillende evenementen. Hoe zo een Spring Blanc editie eruit kan zien in Ischgl? Kijk maar mee:

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Tourismusverband Paznaun – Ischgl.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in