Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© obermoser + partner architekten

Sölden krijgt twee nieuwe bergrestaurants bij middelstation Gaislachkogl

Wintersportredacteur

Wintersporters in Sölden kunnen vanaf komend winterseizoen een hapje eten in niet één, maar twee nieuwe bergrestaurants. Bij het middelstation van de lift worden de beide restaurants in hetzelfde gebouw gebouwd. En dat is, zoals we van Sölden gewend zijn, niet zomaar een gebouw.

De restaurants vervangen de Almstube en de Tirolerstube, die al wat ouder waren.

Zelfde architect als ice Q restaurant

De nieuwe restaurants zijn ontworpen door het Tiroolse architectenbureau Obermoser, dat ook het ice Q restaurant heeft ontworpen. Het verbindende element tussen de beide restaurants is dan ook de architectuur. Het zijn lichte, hoge ruimtes met veel glas. Zo heb je tijdens de lunch een prachtig uitzicht op de massieve bergwereld van Sölden.

Twee restaurants

De twee restaurants worden een à la carte restaurant en een zelfbedieningsrestaurant. Het à la carte restaurant vind je op de bovenste verdieping, het zelfbedieningsrestaurant beneden. Beide restaurants zijn voorzien van een terras dat op het zuiden gelegen is. Dat is heerlijk zonnen tussen het skiën door dus. In totaal is er voor maar liefst 700 man plek in de restaurants.

In het zelfservice restaurant wordt gebruik gemaakt van een innovatief betaalsysteem, waardoor je pas hoeft te betalen na afloop van het eten. Zo wordt je eten nooit koud omdat je in de rij moet staan. Het à la carte restaurant biedt regionale en duurzame gerechten. Het concept belooft een hoog culinair niveau met een duidelijke portie creativiteit te hebben. Naast regionaal eten nemen ook regionale wijnen een centrale plaats in het restaurant in.

Vervanging oudere restaurants

De beide restaurants Almstube en Tirolerstube maken plaats voor deze mooie nieuwe restaurants. In een periode van 6,5 maand worden de restaurants gebouwd. Dat betekent dat ze voor aanvang van het volgende winterseizoen klaar moeten zijn. Een laatste blik op de oude restaurants werp je hieronder.


Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in