Nieuwsalert per mail ontvangen

Soho Basin in Nieuw-Zeeland is duurste skigebied ter wereld!

We hebben het duurste skigebied ter wereld gevonden, namelijk Soho Basin in Nieuw-Zeeland! Dit skigebied werd voorheen alleen maar gebruikt voor heli skiing, maar is vanaf deze maand ook toegankelijk voor ons als ‘normale’ skiërs. Erg fijn natuurlijk, ware het niet dat je voor een dag kaartje €520,-moet betalen.  Mocht je dit te duur vinden bieden zij je een halve dag kaart aan van maar liefst €265,-. Hiermee zijn zij het duurste skigebied ter wereld!

Tot voor kort was het gebied niets minder dan een berg. De projectontwikkelaar John Darby uit Nieuw Zeeland heeft de rechten weten binnen te slepen om van deze berg een commercieel skigebied te maken.

Waarom is dit net geopende skigebied nou zo duur? Nou, dit komt doordat er in het gebied nog iets ontbreekt, namelijk de liften. Mocht je dus nog nooit met een pistebully omhoog zijn gebracht dan is dit het skigebied waar je naar toe moet. Een halve dag skiën bestaat namelijk uit vier ritjes met de pistebully omhoog en voor €520,-  tellen zij maar liefst acht ritjes met deze sneeuw krachtpatser.

Mocht je nog een oude sok hebben liggen waar toevallig het benodigde bedrag in zit verscholen? Dit is wat je voor je geld krijgt:

  • 2,6 vierkante kilometer aan skigebied met vooral heel veel poedersneeuw. Soho Basin ligt vlak naast Cardrona Alpine Resort en beschikt zelf over meerdere diepe komvormen in de berg.
  • De pistes worden niet geprepareerd, waardoor je altijd als eerste een spoor kunt zetten

Tot nog toe is het niet een echt skigebied, maar meer een dure speeltuin voor de freeriders onder ons. John Darby wilt hier in de toekomst skiliften gaan neerzetten en het op die manier betaalbaar te maken voor de gewone skiër. Tot die tijd blijven de prijzen hoog en is het gebied alleen toegankelijk voor de grootverdieners onder ons.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in