Nieuwsalert per mail ontvangen

Snowboarder raakt verstrikt in lift

Drie ongevallen, drie gewonden. Dit is de treurige balans na de wintersportdag van 12 maart in skigebied Spitzingsee, in het zuiden van Duitsland. Er moest zelfs een helikopter aan te pas komen om een geblesseerde wintersporter naar het ziekenhuis te brengen.

Twee gewonde skiërs

Om 14:30 uur kwam het bericht binnen dat een 55-jarige skiër was gevallen op de Hochmiesing-Nordrinne. De man gleed meerdere meters naar beneden en raakte lichtgewond. Met behulp van de reddingsdienst uit Bayrischzell kon de man in veiligheid worden gebracht. Niet veel later was het weer raak in skigebied Spitzingsee, een uurtje ten zuiden van München. Dit keer ging door onbekende oorzaak een 24-jarige jongen onderuit bij de Valepperalmlift. Hij liep ernstige verwondingen op en werd met behulp van de reddingshelikopter naar het ziekenhuis gevlogen.

Snowboarder wordt meegesleurd door lift

Alsof twee ongevallen nog niet genoeg was, crashte een 33-jarige Italiaan bij het uitstappen uit de Kurvenlift. De snowboarder viel net voor het uitstappen en greep zichzelf vast aan de liftstang. Hierbij werd hij over de grond getrokken en raakte hij verstrikt. Het liftpersoneel kon de lift op tijd stopzetten, waarmee ernstigere gevolgen werden voorkomen. Desondanks raakte de man gewond aan beide benen.

 

Roerige wintersportweken in Beieren

De afgelopen weken vielen er veel gewonden in de Beierse Alpen. Op de Zugspitze vond een ongeval in een lift plaats, waarbij een skiër zes andere wintersporters verwondde. De vele sneeuwval was verantwoordelijk voor diverse lawines. Skigebied Spitzingsee kreeg het ook hiermee voor de kiezen. Er kwam een gigantische lading sneeuw naar beneden die slechts 300 meter voor de skilift tot stilstand kwam.

 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in