Nieuwsalert per mail ontvangen

Snowboarden met surfzeil?

Sneeuw, regen, wind, hagel en zon?  De vijf weersomstandigheden waar je tijdens de wintersport mee te maken krijgt en waar je het elk jaar maar weer mee moet treffen. Het mag het hele jaar door sneeuwen, maar tijdens je geplande vakantie moet het windstil zijn en moet de zon de hele dag schijnen. Jammer genoeg zijn we in dit opzicht afhankelijk van de weergoden en kunnen we dit niet aansturen. Er zijn ook mensen die minder moeite hebben met wat ‘slechtere’ weersomstandigheden op de piste. De man in de volgende video heeft genoeg aan een flinke dosis wind en een klein laagje sneeuw. Hierbij presenteren wij Snowsurf!

Het monteren van het zeil aan het snowboard werkt bijna hetzelfde als bij een surfplank. Je kunt het eigenlijk vergelijken met surfen, maar dan met een kleinere plank op de sneeuw in plaats van het water. De plank heeft een lengte van 240 cm en is 35 cm breed. Aan de onderkant van het board zit een verhoging, waardoor je meer balans hebt op de plank.

Of dit nou een grote toegevoegde waarde is op de piste daar zullen de meningen over verschillen. Het is wel duidelijk dat het fun-niveau van deze ‘wintersport’ hoog is!

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in