Nieuwsalert per mail ontvangen

Snel en makkelijk een skischool zoeken in skigebieden?

Foto: Michi Schischule Gerlos

Als je met je kinderen op wintersportvakantie gaat wil je dat je ze met een gerust hart achter kunt laten bij de skischool. Voor kinderen is het altijd spannend als zij door de ouders ‘achtergelaten’ worden bij de skileraar. Ook als ouder is het spannend, want je moet de skischool kunnen vertrouwen. Maar hoe weet je of dat kan als je naar een nieuw skigebied gaat? Om die reden is er vanaf dit seizoen een overzicht waarbij heel veel skischolen in Europa inzichtelijk gemaakt zijn. Hierbij word je doorverwezen naar de website, kun je een eerste indruk krijgen van de skischool en kun je als je daar behoefte in hebt alvast een e-mail sturen met eventuele vragen. 

Het hele jaar rond kan er overal in de wereld worden geskied. En daar waar kan worden geskied vind je skischolen. Veel skidorpen hebben zelf meerdere skischolen die met elkaar de concurrentie aangaan. De hoeveelheid skischolen is dus enorm en om een beetje orde in de chaos te scheppen heeft de website skilerareninformatie.nl een overzichtelijke kaart ontwikkeld. Dit is voor zowel skileraren als toeristen een handige tool om alvast een indruk te kunnen krijgen van de skischool.

Toeristen
Ook als je geen skileraar bent biedt de kaart mogelijkheden. Het is namelijk heel eenvoudig om te zien welke skischolen er zich in het gebied bevinden waar je op vakantie gaat. Vervolgens kun je de verschillende websites van de skischolen bezoeken en de voors en tegen van de skischolen tegen elkaar afwegen. Zo kun je voor dat je op vakantie gaat al een keuze maken en hoef je dit niet zaterdagmiddag na een lange reis bij aankomst te doen.

Skischolen
Met meer dan 700 skischolen in Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland begint de overzichtskaart al aardig vorm te krijgen. Echter zijn de skileraren achter de website nog druk bezig met het aanvullen van hun skischolen database. “We richten ons eerst op de favoriete vakantiebestemmingen van veel Nederlandse skileraren en toeristen. Na Frankrijk en Italië gaan we ons richten op landen als Amerika, Australië en Nieuw Zeeland”, aldus Jasper, initiatiefnemer van de website.

Skileraren Informatie
De nieuwe website skilerareninformatie.nl richt zich op skileraren en skischolen. Om haar bezoekers een duidelijk overzicht te bieden van werkgevers van over de hele wereld is er de skischolen kaart. Op deze kaart vind je momenteel meer dan 700 verschillende skischolen verdeeld over 4 landen. Door een skischool aan te klikken kunnen skileraren hun mening achter laten. Bezoekers kunnen deze beoordelingen bekijken en aan de hand daarvan beslissen of ze wel of niet voor een skischool willen gaan werken.

 

skilerareninformatie

 

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in