Nieuwsalert per mail ontvangen

Sneeuwval in het vooruitzicht voor de Alpen

Ja, je leest het goed! Het lijkt misschien onwaarschijnlijk, omdat we midden in de zomer zitten, maar het gaat toch echt gebeuren. De Alpen hebben morgen nog te maken met heel veel regenval, in het weekend wisselvallige omstandigheden met zon en regen, maar vanaf volgende week komen hier ook sneeuwbuien bij kijken. Een bizarre voorspelling, waarbij we weer even de winterkriebels gaan krijgen. 

Afgelopen week lieten wij al beelden zien vanuit Zuid-Afrika waar op dat moment een dik pak sneeuw ligt. Voor deze tijd van het jaar heel normaal, omdat het daar winter is. Om in die winterse sfeer te blijven trakteert Koning Winter ons ook op sneeuw in de Alpen. Voor de vakantiegangers die op dit moment in de Alpen zijn misschien niet ideaal, maar het geeft je zomervakantie wel een grappig tintje.

Wintersportweerman Hajo geeft aan dat de Oostenrijkse gebieden rekening moeten gaan houden met enorme plensbuien morgen. Op zulke momenten ben je liever niet in een bergdorpje, want het krijgt dan meteen zo een triest gezicht. Morgen is dan ook een perfect dag om naar de grotere steden te gaan om lekker te shoppen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Innsbruck of Salzburg. Het ouderwetse stadscentrum van Innsbruck is een echte aanrader. Je kunt dit ook bekijken via raftboten. Lees hier meer over deze mogelijkheid in Innsbruck!

OOK LEUK: Franse skidames gaan in bikini de piste af om geld in te zamelen!

Zoals de voorspellingen er nu uit zien gaat het volgende week donderdag en vrijdag boven de 1.500 meter grens sneeuwen. Hierbij hebben we het zowel over de Franse als de Oostenrijkse Alpen. Het gaat hier niet om een hele grote dump, maar op sommige plekken kan er wel tussen de 10 en 20 cm verse sneeuw vallen. In veel populaire hogergelegen gebieden gaan we dus weer winterse plaatjes zien. Ben je in de Alpen, houd er dan rekening mee dat de aanhoudende kou en neerslag pas donderdagavond naar alle waarschijnlijkheid sneeuwval gaat opleveren. Uiteraard houden wij jullie op de hoogte en gaan we de prachtige winterse plaatjes met jullie delen.

Let it snow en laten we hopen dat dit een voorbode is voor het aankomende winterseizoen. Een decembermaand goed starten met veel sneeuw kunnen wij als winterliefhebber en de skigebieden goed gebruiken!

Heb je dit al gelezen:

Hinterglemm bouwt nieuwe 12er Express gondel

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in