Nieuwsalert per mail ontvangen

Hinterglemm bouwt nieuwe 12er Express gondel

Via de Facebook pagina van Saalbach HInterglemm heeft het gebied laten weten druk bezig te zijn met de bouw van een nieuwe gondel. De nieuwe gondellift luistert naar de naam 12er Express en start onderaan de Westgifpel. Voor de kenners van het skigebied een opluchting, want met de komst van de nieuwe lift hoef je niet meer te ‘klunen’ naar de lift. Het nieuwe plan verbindt de Zwölferkogel met de liften in het gebied van Westgipfel met elkaar.

Op het internet worden er nu al grappen gemaakt over de naam van de nieuwe skilift:

Schermafbeelding 2016-08-02 om 16.16.19

Een goede ontwikkeling in het skigebied die passen bij de investeringen die het skigebied al jarenlang achter elkaar doorvoert. Zo ook de vernieuwing van de Schoönleitenbahn in Hinterglemm. De oude gondels zijn zelfs te koop gezet en uiteindelijk zelfs in Nederland beland. Vanaf aankomend seizoen sta je niet meer in de lift, maar kun je relaxt zitten op de tot nu toe ‘helse’ reis naar Saalbach.

ZIE HIER: Een foto-update met de werkzaamheden van de nieuwe Schönleitenbahn in Hinterglemm

De afdaling van Hinterglemm naar Vorderglemm is genieten. Van bovenaan de Westgipfel ski je helemaal door naar Vorderglemm en daar doe je meer dan 7 kilometer over. Deze afstand maakt de Jausenabfahrt de langste afdaling van het gehele skigebied. Een geweldige ervaring, totdat je beneden aankomt. Daar stond je tot dit jaar regelmatig in de file. Iedereen werd zo snel mogelijk in de 12-persoons skigondel gepropt en zelfs dan was er te weinig capaciteit. Een oplossing was noodzakelijk.Die oplossing is er dit jaar gekomen met de vernieuwing van de Schönleitenbahn. Er komt een 10-persoonsgondel waar je heerlijk kunt zitten en die veel sneller is dan de huidige lift. Hoeveel sneller die is en meer informatie over de lift vind je hier. Er is in ieder geval flink geld in gepompt.

Bron: Saalbach Hinterglemm

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in