Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Webcams uit de Alpen: het wordt steeds witter in de skigebieden

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Op hoogte is het behoorlijk koud in de Alpen en valt er af en toe wat sneeuw. Met alle beetjes bij elkaar is het toch al wit op de toppen van de bergen en in de hooggelegen skigebieden. Ook de komende dagen zijn er sneeuwkansen, vooral in de Franse en Zwitserse Alpen. Benieuwd waar er al sneeuw ligt en waar het gaat sneeuwen? We hebben het voor je op een rijtje gezet.

Sneeuwval vooral in de Franse en Zwitserse Alpen

De voorspelde sneeuw valt vooral in de Franse en Zwitserse Alpen! Gisteren ging het even flink tekeer en ook vandaag en morgen valt er verse sneeuw op hoogte in enkele regio’s. Vooral morgen kunnen we compleet besneeuwde webcams verwachten, want dan kan er zeker 20 centimeter vallen in onder andere Val Thorens en Les 2 Alpes. Dit zijn recente beelden uit Val Thorens:

Waar gaat het nog sneeuwen?

Vrijdag staat er ook nog verse sneeuw op de planning voor de hoge toppen van Oostenrijk. De hoeveelheden lopen op tot 15 centimeter voor onder andere de Dachstein Gletscher, Kitzsteinhorn, Hintertuxer Gletscher, Obertauern, Sölden, Stubaier Gletscher en Kaunertaler Gletscher. In de Italiaanse Alpen en in Duitsland kunnen er slechts enkele centimeters vallen de komende dagen. Van een grote sneeuwdump kunnen we helaas dus nog niet spreken. Laten we duimen dat de sneeuwgoden binnenkort besluiten dat het zover is!

Webcams: besneeuwde bergen

Heb je al zin in de winter? Met deze beelden kom je sowieso in de stemming:

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in