Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Sneeuw in Oostenrijk! Alleen niet in alle gebieden…

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Het sneeuwt weer! Grote vlokken en onophoudelijk. Sinds gisteren is er al weer 26 cm gevallen op het Nassfeld en ongeveer 12 cm in het dal! Vandaag blijft het ook de hele dag nog sneeuwen. Goed nieuws voor de sporters die komend weekend richting Nassfeld fahren. Vanaf morgen wordt er veel zon verwacht en gaat de temperatuur ook omhoog naar ong. -2. Heerlijke vooruitzichten voor een fijne ski-week! Helaas is er in Tirol wat minder sneeuw gevallen (ligt nog altijd 80 cm op de berg), maar ook daar wat verse sneeuw. Onder de 1000 meter grens kan het in Tirol overigens regenen. Houd er wel rekening mee, dat door de verse sneeuwval het lawinegevaar toeneemt (in Tirol fase 2). Fase 2 is matig gevaar, maar houdt wel in dat je goed op de geprepareerde pisten moet blijven!

Momenteel een groep Poolse kinderen op bezoek. Getalenteerde skiers die voor 10 dagen komen racen en een gereserveerde piste hebben op Weissbriach. Allemaal in de leeftijd van 10-12 jaar en in het bezit van een portie ongekende moed en snelheid.

Voor degene die eens een ander skigebied wil proberen. Ga eens naar Zoncolan in Bella Italia. Ligt ongeveer 40 km van de grens van Italie.
Erg leuk gebied, goed overzichtelijk en niet zo heel erg groot. Er is in iedere moeilijkheidsgraad een leuke piste en de pisten zijn ook lekker breed. Voor de kinderen en minder geoefende skiers een broddelweide met overdekte tunnellift (Italianen hebben het al snel koud!). Wellicht het mooiste vind ik daar het fenomenale uitzicht. Als je op de hoogste skipiste staat heb je een 360 graden uitzicht van allemaal (sneeuwwitte) bergen. Echt een fantastisch panorama en met het heerlijke Italiaanse eten een sensatie! Op het terras draait een dj en worden er -voor mij onbekende- drankjes gemaakt. Warme advocaat, met slagroom en cacao (erg lekker, zakt direct door naar de benen). Niet na 11.00 uur nog capuccino bestellen; is not done! Dan ga je over op espresso.

Heb gisteren een verhaal gehoord over een wintersportgebied in Oostenrijk, waar je een heel leuke tour kan maken. Je kan op 2 manieren routes de berg af en komt dan niet op dezelfde piste. Normaliter doe je er een skidag over om van boven naar beneden te komen en een zeer geoefende skier lukt het misschien 2 keer. Laat mij er nog over informeren.

Voor de vakantieganger: ‘viel hals und beinbruch’ en voor de thuisblijver: ‘je kan altijd nog de foto’s bekijken’!

Bis Bald,
www.daskleineparadies.com

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in