Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Sneeuw in de Alpen: sneeuwkettingenplicht op de Silvretta Hochalpenstraße

Wintersportredacteur

Goedemorgen! Er is weer een vers laagje sneeuw gevallen in de Alpen. Deze sneeuwval had zelfs een tijdelijke sneeuwkettingenplicht op de Silvretta Hochalpenstraße tot gevolg. Van vroeg in de ochtend tot ongeveer 8.00 uur vanochtend gold de verplichting. En nog steeds is het erg winters op de bekende weg en in verschillende skigebieden.

Sneeuwval in augustus

Terwijl de sneeuwgrens zondagavond nog ruim boven de 2000 meter lag, veranderde dit richting de ochtend plotseling. Daardoor is er weer een vers laagje sneeuw gevallen in verschillende delen van de Alpenlanden. De zomer heeft een kleine pauze ingelast en het is op dit moment erg fris en deels wit op hoogte. Het was in de bekende wintersportlanden, net als in Nederland, de afgelopen dagen meer herfstachtig dan zomers. Het regende flink en de temperatuur was ook niet zomers te noemen. Vooral in de nacht van zondag op maandag daalde de temperatuur en viel er een vers laagje sneeuw.

Sneeuwkettingenplicht Silvretta Hochalpenstraße

Tussen de deelstaatsgrens van Tirol en Vorarlberg op 2032 meter hoogte bij de Bierlerhöhe en het tolstation in de gemeente Partenen (1051 meter) van de Silvretta Hochalpenstraße waren vanochtend sneeuwkettingen verplicht. Het is nu nog steeds erg winters op de bekende weg. Sinds vroeg in de ochtend tot rond 8.00 uur gold de verplichting. Zo zie je maar weer, het is aan te raden om sneeuwkettingen mee te hebben als je naar Oostenrijk reist, zelfs in de zomervakantie!

Hoeveel sneeuw er is gevallen?

Flink wat! Deze beelden verwacht je misschien niet uit de skigebieden in augustus. Verschillende wintersportplaatsen plaatsten vanochtend al sneeuwrijke beelden van de omgeving:

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in