Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Sneeuw in aantocht in Saalbach Hinterglemm

Wintersportredacteur

Ga jij dit winterseizoen nog richting Saalbach Hinterglemm? Op dit moment zijn wij daar aanwezig en zien prachtige sneeuwluchten op ons afkomen. Niet verkeerd, want een vers laagje sneeuw kunnen we altijd goed gebruiken. Naar verwachting gaat het eind van de middag beginnen met sneeuwen en blijft dit twee a drie dagen aanhouden. Om hoeveel sneeuw het gaat?

Sinds de verbinding tussen Saalbach en Fieberbrunn is het Skircus met 270 km aaneensloten pistes het grootste skigebied van Oostenrijk. Veel wintersporters kiezen er dit jaar dan ook voor om het mega gebied te aanschouwen zodat ze de nieuwe TirolS Bahn kunnen nemen en de oversteek kunnen maken tussen de twee skigebieden. Uiteraard is voor de perfect sneeuwcondities veel en goede sneeuw noodzakelijk. Vanaf de start van januari is dit een feit en kan er genoten worden van het grote aanbod aan pistes in het skigebied.

Over de hoeveelheid sneeuw zijn de verschillende meteorologen het nog niet eens. Het ene platform geeft aan dat er ruim een halve meter kan gaan vallen in Saalbach Hinterglemm en de onderstaande weersvoorspellingen laten weer wat anders zien. Laten we dan maar er tussen in gaan zitten en hopen dat er ruim 30 cm nieuwe sneeuw kan gaan vallen in Saalbach Hinterglemm dit weekend.

weersvoorspelling

De foto’s die wij zelf hebben gemaakt en die wij van het skigebied ontvingen zijn veelbelovend. Een grijze sneeuwlucht nadert langzaam het skigebied en gaat met een paar uurtjes helemaal los. Laten we hopen op dikke constante vlokken zodat we morgen heerlijke sporen kunnen zetten in het prachtige skigebied.

Let it snow en geniet van de onderstaande beelden!

Saalbach I

Hinterglemm

Saalbach II

Hinterglemm

Saalbach III

Hinterglemm

Saalbach IV

Hinterglemm

Saalbach

Hinterglemm

Foto: Facebook Saalbach HInterglemm
Foto: Facebook Saalbach HInterglemm
Foto: Facebook Saalbach HInterglemm
Foto: Facebook Saalbach HInterglemm
Foto: Facebook Saalbach Hinterglemm
Foto: Facebook Saalbach Hinterglemm

 

 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in