Nieuwsalert per mail ontvangen

Sneeuw in het vooruitzicht

Sneeuw in opkomstDe groene vlaktes beginnen langzamerhand de overhand te krijgen in de Oostenrijkse Alpen. De gemarkeerde pistes zijn nog van een grote afstand te herkennen, maar eenmaal dichterbij gekomen zie je duidelijk de ondergrond er doorheen komen. Dat is ook niet zo gek als we kijken naar de hoge temperaturen van de afgelopen dagen/weken en het lang uitblijven van nieuwe sneeuw. Maar de voorspellingen geven ons weer nieuwe hoop.

Voorafgaand aan de kerstvakantie waren de voorspellingen zeer teleurstellend. De wintersporters in de Alpen zouden te maken krijgen met een groene kerst waarbij de temperaturen voorjaarsachtige trekjes zouden hebben. Temperaturen boven de 10 graden zouden geen uitzondering zijn en de pistes zouden met de dag slechter worden.

Deze voorspelling is enigszins uitgekomen, want de Alpen hebben het inderdaad zwaar te voortduren gehad afgelopen weken. De lokale bewoners in de Zuidalpen zeggen dat er sinds 15 november geen serieuze grote hoeveelheid sneeuw is gevallen. Uiteraard waren er daarna koude weken waardoor de sneeuwkanonnen hun werk konden doen, maar dat tellen wij in deze situatie niet mee. De toeristen en lokale bewoners hunkeren letterlijk naar verse sneeuw. De fohn die de afgelopen dagen langs de Alpen is gekomen hebben de kwaliteit van de pistes daarnaast ook nog eens drastisch doen verlagen.

De afgelopen twee dagen waren zeer onrustig in de Alpen. Windstoten met een snelheden tot 130 km/h waren op de hoge toppen geen uitzondering, waardoor skiliften in veel gebieden niet konden functioneren. Dit in combinatie met slechte sneeuw heeft er voor gezorgd dat de pistes, die wel gebruikt konden worden, er momenteel slecht aan toe zijn.

Maar er is gelukkig hoop, want we kunnen 2e kerstdag genieten van een witte wereld. Gisteravond is rond 19.00 uur de hevige wind gaan liggen en waren de eerste sneeuwvlokken een feit. Oost-Tirol zal waarschijnlijk een flinke bulk sneeuw gaan krijgen vandaag. Daarnaast zal Kartinthie in vergelijking met andere skigebieden ook geluk gaan hebben. De Noordalpen moeten gaan hopen dat de sneeuwval over het massief heen zal gaan komen.

Gaan we dan toch een witte 2e kerstdag krijgen of zullen we de kerst van 2013 gaan herinneren als een ‘sneeuwloze’ kerst? We zullen de foto’s op onze Facebook pagina presenteren.

 

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in