Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Oostenrijk: hotels mogelijk in april weer open

Wintersportredacteur

Zojuist heeft de Oostenrijkse overheid in een persconferentie een aantal versoepelingen bekendgemaakt. Horecabedrijven mogen de terrassen rond Pasen weer openen. Als de cijfers het toelaten, kan ook het toerisme in april weer worden opgestart.

Ondanks de huidige situatie met coronavirusmutaties in Tirol en een toename van het aantal besmettingen, heeft de Oostenrijkse overheid vandaag weer een aantal versoepelingen bekendgemaakt. De horeca mag met Pasen weer open, maar alleen buiten. In de loop van april mogelijk ook binnen. Daarnaast is er goed nieuws voor de toeristische sector. De Oostenrijkse overheid heeft perspectief gegeven aan de toerismesector om mogelijk in april weer open te kunnen. Laten we hopen dat dit gaat gebeuren en dat we toch nog kunnen skiën!

Eerste versoepelingen Vorarlberg vanaf 15 maart

Oostenrijk werkt sinds de zomer met een stoplichtsysteem. Aan de hand van het aantal besmettingen en de 7-daagse incidentie, krijgen deelstaten en districten de kleurcode groen, geel, oranje of rood. Het hele land stond lange tijd op rood, maar daar is afgelopen vrijdag verandering in gekomen. Omdat het aantal besmettingen in Vorarlberg flink is gedaald en lager is dan elders in Oostenrijk, staat de deelstaat niet meer rood, maar op oranje. Als dit zo blijft, zal de horeca hier op 15 maart opengaan. Wel wordt er nu nog onderzoek gedaan hoe dit wordt ingericht.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in