Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skispringer breekt record met wel 109 podiumplaatsen

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

De Oostenrijkse Stefan Kraft heeft afgelopen zondag geschiedenis geschreven in het Poolse Zakopane. De 30-jarige won met skispringen en behaalde daarmee zijn 109e podiumplaats met een individuele wedstrijd in de wereldbeker skispringen. Een bizarre prestatie! Geen enkele skischansspringer heeft dit ooit eerder behaald. Voor Kraft is het alweer de 37e World Cup overwinning.

Eerste plaats voor Kraft

Kraft won van de Duitser Andreas Wellinger (+4,5 punten) en de Sloveense Anze Lanisek. Michael Hayböck eindigde als vierde afgelopen zondag. Jan Hörl lag na de eerste run tweede, maar viel terug naar de zesde plaats. Het Tiroolse talent Stephan Embacher kwam ook binnen in de top 15 op een 13e plaats.

Een bizarre prestatie

Wat ons betreft is het een bizarre prestatie. 109 keer op een podium en 37 overwinningen, dat doe je niet zo snel na! Geen enkele skispringer heeft dit ooit gepresteerd.

Ondanks dat Kraft al 109 keer eerder op het podium gestaan heeft, was hij nog best nerveus tijdens de wedstrijd. Logisch ook wel, hij maakt sprongen met een afstand van soms meer dan 200 meter. Kraft is ontzettend trots op zijn prestatie, volgens de ORF. Nerveus of niet: het waren twee hele gave sprongen en daar is hij best een beetje sprakeloos van.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in