Nieuwsalert per mail ontvangen

Ski’s terugvinden met de AlpineHawk app

Tijdens het winterseizoen wordt er elke tien minuten een paar ski’s gestolen in de Alpen en dan nog maar te zwijgen over de diefstallen in Amerikaanse skigebieden. Naast diefstal is het kwijtraken van materiaal tijdens het skien ook een veel voorkomend probleem. Om deze problemen te voorkomen hebben de initiatiefnemers van de AlpineHawk app een nieuw product ontwikkeld. Een product die momenteel investeerders probeert te werven via crowdfunding-website Kickstarter.

De AlpineHawk is een apparaat dat je bevestigd op de ski’s en kunt bedienen met je smartphone. Door het bevestigen van het apparaat kun je op elk gewenst moment je ski’s traceren. Na het monteren van beide units op de ski’s is het enige dat nog rest het installeren van de AlpineHawk applicatie op je smartphone.

Diefstal:
Het is jammer genoeg een te veel voorkomend probleem in de skigebieden. Na een heerlijke lunch kom je tot de conclusie dat je ski’s zijn meegenomen waardoor je genoodzaakt bent om aangifte te doen bij de politie vanwege diefstal. Om het aantal diefstallen te verminderen hebben de initiatiefnemers van AlpineHawk een oplossing gevonden. Wanneer je de diefstal functionaliteit inschakelt via je smartphone zal er bij verplaatsing van de ski’s een 100 decibel sterk geluid vanuit het apparaat geproduceerd worden. Het geluid zorgt voor enorme irritatie aan de oren die zowel bij de dief als bij de omstanders duidelijk hoorbaar is. Wanneer het geluid af gaat krijgt de eigenaar van de ski’s een melding via de app op de smartphone.

Ski’s kwijt in de sneeuw:
Off-piste skiers zijn dagelijks veel tijd kwijt met het zoeken naar ski’s in de meters diepe sneeuw. Om dit probleem te omzeilen worden er vaak touwtjes bevestigd aan de skischoenen en ski’s zodat je makkelijk je losgeschoten ski kan terugvinden. Omdat dit in het digitale tijdperk redelijk achterhaald is heeft de AlpineHawk ook een functie geïmplementeerd waarbij je via je smartphone snel je ski’s kan lokaliseren.

Voor de start van het project heeft het bedrijf 92.000 dollar nodig. Erg benieuwd of dit initiatief genoeg aanhang krijgt zodat de eerste productie ronde in gang gezet kan worden. Bekijk onderstaande Kickstarter video met meer informatie over het product.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in