Nieuwsalert per mail ontvangen

Skimerk komt met eigen biermerk

Een kledingmerk dat bier gaat brouwen? Ja, het gaat echt gebeuren. Althans voor de helft is het waar, want zij gaan samen met een Amerikaanse bierbrouwerij deze stap zetten. Het is daarnaast ook niet gewoon bier, want zij gaan eco-vriendelijk bier in de markt zetten. Een keuze die past binnen hun strategie, want ook veel van hun kleding wordt eco-vriendelijk geproduceerd. Iets waar Patagonia voor vecht, want als het aan hun ligt moet alle kleding op die manier gemaakt worden.

De naam van het bier wordt Long Root Ale en is een bitter biertje. Jammer genoeg moeten we in Nederland nog even wachten met het drinken van dit bier, want tot nu toe is de markt alleen op Amerika gericht. Heb je vrienden of vriendinnen die naar Amerika afreizen? Misschien kun je hun vragen of zij wat mee terug nemen in hun koffer. Het bier wordt gebrouwen in de Urban Brewery in Portland (Oregon). Zij zijn dan ook de brouwer achter het heerlijke biertje!

skimerk-biermerk

Hoe maak je bier eco-vriendelijk horen wij jullie denken. Dat vroegen wij ons ook af en zijn daarom iets dieper in de stof gedoken. De graansoort van het bier is gemaakt door The Land Institute die een soort hebben ontwikkeld waarbij de wortelen minder water nodig hebben om te groeien. Hierdoor is er een stuk minder water nodig om de hele graanproductie te realiseren. Daarnaast kan de plant gewoon doorgroeien na de oogst, wat uiteraard een hoop werk plus geld bespaard. Om het verhaal helemaal compleet te maken zeggen de boeren ook geen bestrijdingsmiddelen te gebruiken. 

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in