Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skiles op een indoorskibaan populair

Wintersportredacteur

Iedereen heeft er wel is van gehoord. Skiles krijgen in Nederland op een indoorskibaan. Voor de optimale conditionele voorbereiding voor de wintersportvakantie is dit een enorme uitvinding. Veel wintersporters komen na de derde dag van hun vakantie de ‘man met de hamer’ tegen. Verzuurde en vermoeide benen gaan dan opspelen en een rustdag zal niet slecht uitkomen. Toch willen we allemaal verder skien, want we hebben tenslotte voor veel geld een skipas gekocht en willen ons niet laten kennen. Om vermoeide spieren tegen te gaan zijn indoorskilessengeen overbodige luxe. Wat zijn de voordelen van een indoorskibaan?
Het grootste voordeel van indoorskiles nemen is het leren van de optimale techniek. Als je in de sneeuw een beetje naar achteren leund is dat niet erg omdat de sneeuw flexibel is en je corrigeert. Op een indoorskibaan is dat anders. Als je niet goed naar voren leund heb je geen controle over je ski’s en dan word je genadeloos afgestraft.

De meeste mensen nemen om de volgende reden skiles op een indoorskibaan:
– leren skien
– conditie verbetering
– techniek verbetering

Hier de voordelen op een rij:
– elke les een gediplomeerde skileraar voor je neus
– geen wachtrijen bij skiliften
– eindeloze afdaling
– elke les is op je eigen niveau
– je conditie verbeterd
– techniek verbetering
– geen wind, kou of neerslag
– spiegel om je zelf te corrigeren
– voorkomt blessures op vakantie
– goed materiaal
– les uren naar keuze

Door al deze voordelen zie je de laatste jaren een flinke toename in het aantal wintersporters die voor hun vakantie een aantal indoorskilessen nemen.
Meestal beginnen de inschrijvingen in de maand oktober binnen te stromen.

“Ik heb me vorig jaar over laten halen door een collega om een keer indoorskiles te nemen. Vanaf de eerste les merkte ik vooruitgang in mijn techniek. Doordat je veel persoonlijke aandacht krijgt, merk je dat je steeds beter gaat skien en meer controle krijgt over de ski’s. Vanaf nu ga ik elk jaar 5 lessen nemen om weer even in te komen” aldus een wintersporter die vanaf nu elk jaar skiles neemt op een indoorskibaan.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in