Nieuwsalert per mail ontvangen

Skilerarenopleider Snowlife bestaat 10 jaar

Wintersportredacteur

Wat gaat de tijd snel! Ski- en snowboardlerarenopleider Snowlife bestaat deze week 10 jaar. Ondertussen leidt het bedrijf van de Brabantse Yuri en Monique zo’n 500 skileraren per jaar op. En dat betekent dat er de afgelopen jaren al duizenden skilessen zijn gegeven door Snowlife leraren. Snowlife, van harte gefeliciteerd!

Zelf heb ik de oprichting en groei van het bedrijf van heel dichtbij mee mogen maken en ik kan niet anders dan heel trots zijn op deze twee toppers en vrienden. De afgelopen jaren hebben we ook met Skiinformatie veel samengewerkt met Snowlife en hopen dat nog lang te doen.

Even terug in de tijd

Om even stil te staan bij het 10-jarig bestaan, ga ik een paar jaar terug in de tijd. In het winterseizoen van 2007-2008 leerde ik Monique kennen bij de skischool Snow en Fun in Hinterglemm, waar we beide lesgaven. Dat was een prachtig seizoen, maar voor Monique werd het seizoen erop nog mooier, omdat ze Yuri leerde kennen. Nu zijn er veel skischoolliefdes die uitdoven na de winter, maar de relatie van Yuri en Monique hield stand. Ze durfen het in 2010 zelfs aan om samen een bedrijf te starten in de wintersportbranche.

De reden daarvoor wisten ze duidelijk te vertellen: “Toen wij zelf als skileraar in Oostenrijk aan de slag gingen werden wij ontzettend in het diepe gegooid. Er komt best veel op je af. Dat kon beter! Daarnaast zagen wij dat veel skileraren onvoorbereid naar Oostenrijk gingen en niet iedereen kwam hierdoor op de juiste plek terecht. Daar moet verandering in komen.”

Monique tijdens haar tweede jaar als skilerares, toen ze nog lesgaf aan kinderen die hun helm verkeerd op hadden of zelfs nog helemaal geen helm hadden.

Tien jaar Snowlife

En die verandering is er gekomen. Snowlife zorgt er nu al tien jaar voor dat Nederlandse en Belgische ski- en snowboardleraren goed voorbereid en met veel plezier beginnen aan hun droombaan in de sneeuw. Yuri en Monique verzorgen de voorbereiding op de Oostenrijkse of Canadese opleiding in Nederland, regelen direct een baan voor de leraren en kunnen je antwoord geven op vele vragen die je als aankomend skileraar kan hebben. Snowlife zit in Rosmalen, maar ze organiseren informatiebijeenkomsten door heel Nederland en introdagen en trainingen in SnowWorld Zoetermeer. Verder is het team veel te vinden in de Alpen om contact te houden met skischooleigenaren en hun Snowlife leraren.

Monique en Yuri dit winterseizoen

In het eerste jaar gingen er 18 leraren via Snowlife aan de slag, in 2015 waren dat er al 150 en afgelopen winter deden er maar liefst 500 leraren via het bedrijf hun opleiding. Dat doen ze samen met een ontzettend mooi team van mensen met een enorme passie voor de wintersport.

Tien jaar lang samenwerken

Als sinds de oprichting van Snowlife werken wij heel fijn samen met Yuri en Monique. Zo heb je Monique bijvoorbeeld wel eens kunnen zien in afleveringen van 24 UUR IN, voorzien Snowlife leraren Skiinformatie in het winterseizoen van veel beeldmateriaal en ben ik persoonlijk nog steeds af en toe als Snowlife trainer betrokken bij de organisatie.

Via dit bericht wil ik jullie nogmaals namens ons hele team van harte feliciteren met jullie 10-jarig bestaan! Op naar de volgende tien!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in