WK alpineskiën in Saalbach

04 feb 2025

Saalbach, Oostenrijk

In oktober 2020 is bekendgemaakt dat Saalbach het WK alpineskiën 2025 mag organiseren. Het wintersportoord is via een livestream uitgekozen uit drie kandidaat skigebieden. Over minder dan een jaar is het al zover en de voorbereidingen zijn al in volle gang. Alle 10 de onderdelen tijdens het WK in 2025 starten op de bekende 12er Kogel.

WK alpineskiën Saalbach 2025

Er wordt maar liefst € 37 miljoen geïnvesteerd om alles gereed te maken voor het grote evenement in Saalbach in 2025. Een strakke planning is daarbij van groot belang! 34 jaar na het eerste WK in Saalbach is het in 2025 weer zover. De focus in het skigebied ligt bij het concept ‘één berg – alle competities’. Alle wedstrijden worden gehouden op de 12er Kogel, deze verenigt alle disciplines met slechts één finishgebied. De vrouwen openen het WK met de eerste downhilltraining op de legendarische piste.

Wanneer is het WK skiën in Saalbach?

Van 4 tot 16 februari 2025 zal het WK plaatsvinden in Saalbach. Voorlopig zijn er alleen WK-kortingspassen verkrijgbaar. Deze passen zijn 10-15% goedkoper dan dagkaarten, zijn niet gepersonaliseerd en dus overdraagbaar. Vanaf het najaar van 2024 zijn dagkaarten te koop.

2e keer WK alpineskiën in Saalbach

Het is de tweede keer dat het WK in Saalbach wordt georganiseerd. In 1991 zijn de wereldkampioenschappen er al eens gehouden. Sindsdien doet Saalbach er alles aan om weer topwedstrijden naar de regio te halen.

Laatste nieuwtjes uit Saalbach:

Terug naar Overzicht

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in