Nieuwsalert per mail ontvangen

Skiinformatie crew vanaf vrijdag in Les Arcs en Avoriaz

Les Arcs - Skigebied Paradiski

Les Arcs - Skigebied ParadiskiVanaf aankomende vrijdag zal Skiinformatie weer live verslag doen vanuit een skigebied. Vorige keer was dit vanuit Winterberg (Duitsland) en Serfaus-Fiss-Ladis (Oostenrijk). Uiteraard kan hier Frankrijk niet aan ontbreken en daarom zal Skiinformatie.nl aankomende vrijdag vertrekken naar de skigebieden Les Arcs en Avoriaz. In samenwerking met Pow-Pow zullen wij hier een lang weekend verblijven en de skigebieden testen. Hierbij gaan wij op een aantal onderwerpen letten; Sneeuwkwaliteit, Wellness/Chill mogelijkheden en de Aprés-ski. Daarnaast zullen de pistes getest worden, restaurants getest worden en zal de klantvriendelijkheid van de Fransen getest worden. In dit artikel zal ik even vertellen over het skigebied Les Arcs

Les Arcs is sinds een aantal jaar onderdeel van het skigebied Paradiski. Door de verbindingslift van La Plagne en Les Arcs is dit grote skigebied ontstaan. De gebieden worden met elkaar verbonden doormiddel van een grote skilift met twee verdiepingen. Hiermee proberen te skigebieden de concurrentie aan te gaan met andere skigebieden. Hiermee heeft het skigebied:

Totaal aantal km pistes: 425 km
– 170 km blauw
– 166 km rood
– 89  km zwart

Hiermee zijn zij uitgegroeid tot één van de grootste skigebieden in Europa.

Avoriaz is onderdeel van het gebied Portes du Soleil. Het dalstation ligt op 1.800 meter waardoor het een zeer sneeuwzeker skigebied is.

Totaal aantal km pistes: 75 km
– 45 km blauw
– 16km rood
– 14  km zwart

Vanaf aankomende vrijdag zullen wij gedetailleerde informatie geven over deze skigebieden. Hierbij zullen wij zeer kritisch zijn en letten op de bovengenoemde onderwerpen.

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in