Nieuwsalert per mail ontvangen

Skigebieden zijn nog steeds op zoek naar liftpersoneel

Wintersportredacteur

Met de seizoenopeningen in aantocht zijn de skigebieden weer op zoek naar seizoenmedewerkers. Er is nog nooit zo weinig aanbod geweest van liftpersoneel en dit leidt tot problemen bij de liftmaatschappijen. Om het werk aantrekkelijker te maken bieden sommige liftmaatschappijen nu bonussen als woningen of opleidingsmogelijkheden aan.

Niet alleen meer regionale bevolking

Vroeger waren het voornamelijk lokale bouwvakkers die in hun werkvrije winter hun brood verdienden in de skigebieden. Maar tegenwoordig werken de bouwvakkers gedurende de winter vaak door. Voor personeel gedurende de winter moet men sinds de laatste 5 á 6 jaar verder kijken dan het regionale aanbod. Veelal worden de medewerkers zelfs uit het buitenland gehaald.

Ander beroepsbeeld

Tegenwoordig is het beroepsbeeld van een liftmedewerker ook veranderd. Vroeger was je als liftmedewerker ‘enkel’ degene die de liftbeugel aan de wintersporter aanreikte. Nu komt er ook een veiligheidsaspect bij kijken en hiervoor moet het nieuwe personeel een opleiding volgen. Seizoenmedewerkers krijgen hiervoor een cursus aangeboden vanuit de liftmaatschappijen. De kosten van deze cursus zijn niet gratis en worden betaald worden door de liftmaatschappijen.

 

Voorwaarden liftpersoneel

Naast het volgen van de cursus, zijn er nog een paar dingen waar je bij voorkeur aan voldoet. Je moet namelijk bereid zijn om ook zon- en feestdagen te werken. Het is van belang dat je de taal beheerst van het land waar je in komt te werken. Daarnaast moet je kennis hebben van skiën en uiteraard vriendelijk zijn voor de vakantiegangers. Een voordeel is dat je (in de meeste gevallen) iedere dag kunt skiën van en naar het liftstation. Je krijgt een marktconform loon en kunt kosteloos gebruik maken van de ski-bus. Bovendien kun je op je vrije dagen skiën natuurlijk.

Liftpersoneel Zillertal Arena

Ook Zillertal Arena zoek nog mensen die komend seizoen in het skigebied willen werken. Met de standplaats in Zell am Ziller kun je een hele winter in de sneeuw zitten. Het skigebied is zeer bekend onder Nederlanders, dus gezelligheid alom in de après-ski.

Bekijk vacature Zillertal Arena

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in