Nieuwsalert per mail ontvangen

Skigebieden zijn klaar voor de topdrukte

De grote horde Nederlanders zullen aankomend weekend richting de Alpen vertrekken. De auto’s zijn ingepakt en alle materialen zijn aangeschaft. Het heerlijke wintersportgevoel staat voor de deur en het enige dat nog rest is circa tien uur in de auto zitten. Ondanks dat de skigebieden dit elk jaar gewend zijn, is het voor al het personeel dat werkzaam is in de toeristische branche flink ‘aanpoten’ in deze drukke weken.

De ANWB heeft afgelopen week al laten weten dat er topdrukte wordt verwacht op de Nederlandse en Duitse snelwegen. Nederland trekt er massaal op uit om te genieten van de vers gevallen sneeuw. Files en opstoppingen zijn hier jammer genoeg het logische gevolg van. Opvallend is dat de gemiddelde Nederlander zich niks aantrekt van deze statistieken, want grotendeel besluit om op zaterdag te vertrekken om vervolgens rustig achteraan in de file aan te sluiten. Hierin moeten we wel rekening houden dat een groot deel van deze groep schoolgaande kinderen hebben en dus niet eerder kunnen vertrekken.

Alles staat in het teken van topdrukte. Restaurants, hotels, apres-ski tenten, skilift rijen, snelwegen, tankstations, supermarkten en skischolen. Het tevreden stellen van de toch wel verwende toerist is prioriteit nummer een. De toerist die een week lang wil genieten, geen tegenspraak duld en met een voldaan gevoel zijn wintersportvakantie wil afsluiten. Een pittige klus om als skigebied elk jaar weer te voldaan aan deze verwachtingen.

In theorie ziet het plaatje er ideaal uit, maar in praktijk blijken er ook elk jaar weer een hoop ongelukken te gebeuren. Het is daarom ook belangrijk om goed verzekerd richting de Alpen te vertrekken. Ondanks dit gegeven blijkt dat veel wintersporters onverzekerd richting de Alpen vertrekken. Het afsluiten van een goede reisverzekering is dus van essentieel belang.

De skigebieden zijn er klaar voor en wij kunnen ook niet meer wachten.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in