Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Ook Frankrijk positief over komend winterseizoen

Wintersport Frankrijk 2021

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Er komen steeds meer positieve berichten uit de Alpen. Nadat Oostenrijk eerder al bekendmaakte dat een skiseizoen met toerisme mogelijk is komende winter, meldt nu ook Frankrijk dat ze een ‘normaal’ wintersportseizoen verwachten. Hoe het seizoen eruit gaat zien, is nog even afwachten, maar dit soort berichten zijn al een goed teken. Er zijn zelfs partijen in Frankrijk die een zeer goed seizoen verwachten. Wij zijn benieuwd en hopen het van harte!

Ook de regering staat achter een succesvol winterseizoen, zij zullen ondersteunen en faciliteren waar nodig. Er is extra geld vrijgemaakt ter ondersteuning van de skiliften en het toerisme.

Positieve berichten over het Franse skiseizoen

Ook in Frankrijk is men op het moment hard aan het werk om alles te regelen voor komende winter. Ruim 1,5 jaar nadat de liften gesloten werden, kunnen ze straks weer draaien. De eerste berichten zijn positief, maar het is nog even afwachten welke maatregelen er precies ingevoerd gaan worden. De Franse overheid heeft al laten weten dat ze achter een winterseizoen met toerisme staan. Er wordt zo’n 650 miljoen euro extra uitgetrokken om de skiliften en het toerisme te ondersteunen, wat goed is voor zo’n 120.000 banen in 325 ski-oorden. Het zijn positieve tekenen, het is nu nog wachten op de coronamaatregelen.

Heel skiseizoen gemist

In tegenstelling tot bijvoorbeeld Oostenrijk en Zwitserland, zijn de liften in Frankrijk wel zo goed als het hele winterseizoen 2020/2021 dicht gebleven. Dit was een van de maatregelen van de overheid om zo de coronapandemie te bestrijden. Enkele gletsjerskigebieden zijn een paar dagen open geweest, maar daar is het bij gebleven. De Fransen zijn dus maar wat blij dat ze niet nog een skiseizoen zullen missen!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in