Leogang

Leogang is één van de skidorpen die Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn vormt. Deze wintersportplaats heeft geen uitgebreide après-ski, zoals Saalbach en Hinterglemm dat hebben. De skidorpen horen allen bij Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, maar verschillen verder enorm van elkaar.

Leogang is niet heel toeristisch georiënteerd. Er zijn een paar luxe hotels te vinden, maar tegelijkertijd ook eenvoudige accommodaties zonder alle overbodige elementen. Het is een geschikte wintersportbestemming voor families met kinderen en fanatieke wintersporters. Het skidorp is rustig en voordelig, maar heeft toegang tot hetzelfde, veelzijdige en gezellige skigebied.

Beoordelingen Leogang

Algemene informatie Leogang

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn is met meer dan 270 kilometer aan pistes een van de grootste skigebieden in Oostenrijk. Leogang wordt gezien als het zusje van Saalbach en Hinterglemm, de twee populairste dorpen in het skigebied. Leogang is een wintersportbestemming voor fanatieke wintersporters die enkel komen voor het skiën. Ook voor gezinnen met kinderen is Leogang een uitstekende locatie om te verblijven. Je hebt geen last van de nachtelijke drukte en nog steeds toegang tot een groot en fijn skigebied. In Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn kom je wintersporters met verschillende interesses en wensen tegen. De pistes lopen geleidelijk over in moeilijkheid, waardoor zowel beginnende als ervaren wintersporters er uit de voeten kunnen.

Beginners trekken al snel naar de blauwe pistes, die het grootste deel van het gebied beslaan. Er zijn genoeg skileraren in Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn die mensen graag tips geven en hulp bieden. Veel skileraren spreken de Nederlandse taal. Als kind is de communicatie dus een stuk gemakkelijker. De jongste wintersporters kunnen terecht in Leo's Kinderpark. Met leuke, simpele parcours, veel begeleiding en sneeuwplezier vermaken zij zich goed. De gemiddelde skiër heeft zijn handen vol aan de rode afdalingen. Als gevorderde skiër wordt het naarmate de ervaring groeit lastiger om genoeg uitdaging te vinden. In Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn hoef je daar niet bang voor te zijn. Naast de uitdagende rode en zwarte pistes kunnen lange tochten worden geskied. Het skigebied is verspreid over beide kanten van het dal.

Activiteiten in Leogang

Pistenbully rijden

Pistenbully's zijn de grote, imposante machines die de pistes iedere nacht weer ski-klaar maken. Wat als je deze grote rijtuigen zelf zou mogen besturen? In Hinterglemm kan het. Bestuur een pistenbully of rijd een avond mee in deze grote machines.

IJskarten

Karten is een hobby die velen ook graag in Nederland doen. Wie dit nog iets uitdagender, spannender en spectaculairder wil maken kan in Hinterglemm karten over ijs. 

Nachtskiën

Nachtskiën, het blijft een bijzondere ervaring. Kok al kun je dit in veel skigebieden doen, overal is het weer anders. Vlakbij het dorp heeft Hinterglemm een verlichte piste waar wintersporters die nog niet klaar zijn met skiën na het middaguur nog even kunnen genieten van wat afdalingen.

Evenementen in Leogang

Restaurants in Leogang

Priesteregg

Hendl Fischerei

Die Alte Schmiede

Ga je in Priesteregg, een restaurant in Leogang dineren, dan kun je rekenen op een warme, traditionele sfeer. Geniet van lokale vis- of vleesgerechten in de ruim 500 jaar  oude chalet. Je kunt natuurlijk ook iets anders bestellen.

Priesteregg

Tel: Mail: Web:

Ben je toe aan iets anders dan de traditionele, Tiroolse eetgelegenheden? Hendl Fischerei in Leogang is een modern restaurant. Geniet hier van heerlijke steaks, burgers, salades, tarte flambeés en andere internationale gerechten. Bestel daarbij een glas champagne of wijn.

Hendl Fischerei

Tel: Mail: Web:

Die Alte Schmiede is een berghut in Leogang waar lekker gegeten kan worden. Er is veel aandacht besteed aan de inrichting van de ruimte, waardoor er een fijne sfeer hangt. Schijnt de zon, dan kun je op het terras zitten. Het eten is niet duur, lekker, georiënteerd op gezinnen met kinderen en typisch Oostenrijks. Geniet vrijdagavond van een traditionele bergavond met live-muziek.

Die Alte Schmiede

Tel: Mail: Web:

Apres-ski in Leogang

Leogang

Après-ski en Leogang gaan niet samen. In dit skidorp voert rust en stilte de boventoon. 's Avonds vind je er weinig reuring. Natuurlijk kan er na het skiën heus een biertje gedronken worden in een restaurant, maar veel meer dan dat wordt het niet. Voor een gezellige après-ski kun je het beste naar Saalbach of Hinterglemm.

Leogang

Tel: Mail: Web:

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in