Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie.nl

Ischgl gaat camera’s inzetten zodat mensen voldoende afstand houden

Wintersportredacteur

Over iets meer dan een maand gaat het skiseizoen in Ischgl van start. Al weken is de Silvretta Arena druk bezig met het opstellen van een veiligheidsconcept voor aankomende winter. De coronamaatregelen zijn inmiddels bekendgemaakt en ook heeft het skigebied laten weten deze winter met speciale camera’s te gaan werken. Die moeten ervoor zorgen dat wintersporters voldoende afstand van elkaar houden.

Camera’s voor afstand

Ischgl laat aan ons weten dat ze op dit moment 7 camera’s installeren in de liftstations van de belangrijkste toevoerliften naar het skigebied. Dit zijn de Silvrettabahn A1, Pardaschgratbahn A2 en de Fimbabahn A3. De live-beelden die deze camera’s uitzenden, worden vervolgens geanalyseerd door het personeel. Ook kun je ze zelf bekijken in de iSki Ischgl App. Op die manier weet je of het erg druk is bij de lift, zodat je kunt kiezen voor een andere lift of dat je er wat later naartoe gaat. De beelden worden niet opgeslagen en niet gebruikt voor andere doeleinden.

Flinke investering

Ischgl gaat met haar maatregelen verder dan de regels die vanuit de Oostenrijkse overheid zijn opgesteld. Aan al die maatregelen hangt wel een prijskaartje. Inmiddels heeft de Silvretta Seilbahn AG zo’n 700.000 euro geïnvesteerd in hygiëne- en veiligheidsmaatregelen. Onder andere in vernevelaars met een desinfectiemiddel dat voor 100% biologisch afbreekbaar is en niet schadelijk voor mensen. Ook krijgt iedereen die een skipas koopt een buff die je als mond- en neusbeschermer kunt gebruiken.

Coronamaatregelen Ischgl

De camera’s zijn niet het enige in het COVID-19 veiligheidsconcept van Ischgl. In de Silvretta Arena moet je aankomende winter ook rekening houden met een aantal coronamaatregelen. Deze regels en richtlijnen komen bovenop de coronaregels van de Oostenrijkse overheid. Ook wordt het sterk aangeraden om bij aankomst in het bezit te zijn van een negatieve coronatest. Alle coronamaatregelen lees je op onderstaande pagina.

Wintersport in Silvretta Arena Ischgl – Samnaun

Op 26 november 2020 gaat het skiseizoen van Silvretta Arena Ischgl – Samnaun officieel van start. Zoals je gisteren al hebt kunnen zien, ligt het gebied er nu al heerlijk bij. Met meer dan 90% van de pistes boven de 2000 meter, behoort dit skigebied tot één van de sneeuwzekerste in Oostenrijk. Je hebt hier toegang tot 239 km aan pistes en die bieden mogelijkheden voor alle niveaus. Ski zeker de Schmugglerrunde skitocht en ga ’s middags uitgebreid lunchen in één van de vele goede berghutten. En is je maag daarna nog niet gevuld? In Ischgl vind je een aantal hele goede restaurants waar je ontzettend lekker kunt eten! Liever iets anders dan eten? Wat dacht je van belastingvrij shoppen in Samnaun of een ritje in de SKYFLY?

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in