Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skigebied in Bregenzerwald moet sluiten

Sleeplift

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Het kleine, populaire skigebied in het Vorarlbergse Bregenzerwald, Alberschwende – Brüggelekopf, zal haar liften helaas niet meer openen. De erfdienstbaarheidsovereenkomst met de huidige landeigenaar is verlopen en er is geen opvolger gevonden. Hiermee komt het einde van het skigebied Alberschwende definitief in zicht.

In principe is er tot maandag nog kans op een bod, maar burgemeester Angelika Schwarzmann verwacht niet dat er zich alsnog een kandidaat zal melden.

Niemand wil de liftmaatschappij overnemen

Sinds april dit jaar is de erfdienstbaarheidsovereenkomst met de huidige eigenaar verlopen. Dit betekent dat er geen pistebully’s of skiërs op de hellingen van het skigebied mogen komen, maar ook dat er geen auto’s meer geparkeerd kunnen worden. Aangezien niemand de huidige liftmaatschappij lijkt te willen overnemen, betekent dit het einde van een tijdperk. Er is intensief gezocht naar een opvolger, maar helaas zonder resultaat.

Verkoop van de inboedel

Indien er zich uiterlijk maandag niet een nieuwe gegadigde zal melden, zal de verkoop van de kostbaarheden van de huidige liftmaatschappij een feit zijn. Denk hierbij aan pistebully’s en sneeuwkanonnen. Wat er met het gebouw in het skigebied gaat gebeuren, is nog niet bekend. De burgemeester hoopt dat hier een goede bestemming voor gevonden zal worden.

Skigebied Alberschwende-Brüggelekopf langzaam uitgedoofd

Afgelopen winters waren er in het knusse skigebied nog twee sleepliften geopend, nadat in 2018 de eenpersoonsstoeltjeslift moest sluiten wegens het aflopen van de vergunning. Verbouw of nieuwbouw van de 51 jaar oude stoeltjes lift was destijds een te grote investering. Ondanks het beperkte liften- en pistenaanbod was het skigebied van Alberschwende populair en onder andere veel families maakten gebruik van de twee oefenliften. Het is jammer dat weer een klein authentiek skigebiedje sluit.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in