Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Facebook Gaissau Hintersee

Skigebied Gaißau-Hintersee blijft dit seizoen waarschijnlijk dicht

Wintersportredacteur

Het kleine skigebied Gaißau-Hintersee (Flachgau/Tennengau), gelegen in het Salzburgerland, zit al jaren flink in de problemen. Elk jaar is het weer de vraag of het skigebied nog wel blijft bestaan. De Chinese eigenaar blijft achter met betalen en beloofde investeringen worden niet gedaan. Om die reden blijft Gaißau-Hintersee dit skiseizoen waarschijnlijk dicht.

In de problemen

Gaißau-Hintersee zit behoorlijk in de problemen. Er moet flink geïnvesteerd worden in nieuwe liften, kunstsneeuwinstallaties en overige activiteiten die je buiten skiën en snowboarden kunt ondernemen. Sinds een aantal jaar is het skigebied in handen van een Chinese investeerder. Die belooft van alles, maar komt zijn afspraken en betalingen niet na. Elk jaar is het weer de vraag of het skigebied de winter nog wel overleeft. Aankomend skiseizoen is dat niet anders. Hoogstwaarschijnlijk blijven de skiliften van Gaißau-Hintersee gewoon dicht.

 

Betaalachterstand

De Chinese eigenaar is niet zo’n ster in het betalen van rekeningen. Staatsbosbeheer stelt zo’n 30 hectare beschikbaar aan het skigebied voor liften en pistes. Daar wordt onderhoud aan gepleegd en dat kost geld. De Chinese eigenaar betaalt niet en heeft inmiddels een flinke betaalachterstand. Niet alleen bij staatsbosbeheer, maar ook bij een aantal kleine landeigenaren. Dit ligt allemaal bij de rechtbank en die moet uitspraak doen over hoe nu verder. Een reactie van de Chinees is er tot op heden niet.

Toeristische bedrijven gefrustreerd

De eigenaren van verschillende toeristische bedrijven zijn behoorlijk gefrustreerd en teleurgesteld. Volgens de burgemeester kampen ze met een verlies van 40% of zelfs meer. In de zomer komen er nog wel wandelaars naar het gebied, maar in de winter komt er bijna niemand meer. Zonde, want met zo’n 40 km aan pistes zijn er meer dan genoeg mogelijkheden!

Lees ook: nieuw tijdens skiseizoen 2019/2020 in het Salzburgerland

Liften blijven dicht

Ondanks de problemen hoopt iedereen dat het skigebied gewoon open kan gaan. Daar is een nieuwe start voor nodig en dat zou betekenen dat de Chinese investeerder failliet wordt verklaard. Er zijn inmiddels genoeg bedrijven die wachten op geld. De gesprekken hierover zijn in volle gang.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in