Nieuwsalert per mail ontvangen

Wederom angst voor toekomst skigebied in Salzburg

De angst voor het voortbestaan van skigebied Gaißau-Hintersee in Salzburg is wederom ter sprake gekomen. De huur over de maand mei van ongeveer 150.000 euro is nog steeds niet betaald en dit is een groot risico volgens burgemeester Andreas Ploner. De toekomst van het skigebied is wederom onzeker.

Het skigebied Gaissau Hintersee is een klein skigebied met 40 kilometer aan piste. Het ligt op een steenworp afstand van Salzburg, waardoor veel mensen uit de stad er in het weekend komen om te skiën. Ondanks de weinige kilometers is het skigebied ruim opgezet. Het hoogste punt van het skigebied lift op 1576 meter, wat relatief laag is in vergelijking met andere skigebieden.

Chinese investeerder als CEO

Vorig jaar augustus kwam het nieuws naar buiten dat het Oostenrijkse skigebied Gaißau-Hintersee een Chinese CEO ging krijgen. Door slechte winters konden investeringen niet meer gedaan worden, waardoor een Chinese investeerder naar voren kwam en de leiding overnam. De Oostenrijker Gernot Leitner stond jarenlang als CEO aan het roer van het skigebied, maar werd hierdoor vervangen voor de Chinees Yang Zheng.

Kans voortbestaan is minder dan 50%

Volgens de burgemeester is de kans dat de Chinese investeerder de samenwerking voortzet minder dan 50%. “De huur is t/m 31 juli niet betaald, waardoor de huurovereenkomst nietig verklaard wordt”, aldus Andreas Ploner. Op dit moment is het skigebied zich al aan het voorbereiden om geld op te halen bij de gemeenschap. Een groep investeerders die zich onder de lokale bevolking bevindt zouden het skigebied kunnen redden. De deadline voor deze geldinjectie staat op 31 september.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in